Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Škandál počas výjazdu sanitky v Bratislave: Záchranári mali mladú ženu častovať nechutnými urážkami!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA – Posmešky, nevhodné komentáre na postavu mladej ženy a sexuálne narážky. Našim zdravotníctvom otriasa ďalší škandál. Týka sa prípadu mladej Češky, ktorú postihli počas výletu v Bratislave zdravotné problémy a bola k nej privolaná sanitka. Práve personál, ktorý žene prišiel na pomoc, o nej údajne viedol viac ako nevhodný a neprofesionálny rozhovor. Zrejme si mysleli, že cudzinka nie je pri vedomí.

Otrasný prípad, na ktorý upozornila TV JOJ, sa stal v stredu 12. júla ma Kollárovom námestí v Bratislave. 22-ročná žena, ktorá si v hlavnom meste užívala výlet, dostala záchvat a tak k nej krátko pred polnocou privolali záchranku. Tá dorazila na miesto a jej posádka sa chopila svojej roboty a mladú Česku naložila do sanitky. To, čo vraj nasledovalo potom, však preráža akékoľvek dno. Záchranári mali ženu častovať nemiestnymi poznámkami. "Nie som schopná ani povedať, čo oni hovorili, že tú tlstú p*** niekam odvezú, že ju ostrihajú a tam s ňou budú mať sex. Počula, že o nej hovoria, že kam ju pošlú, na kliniku, aby sa pozreli, čo je to za tlstého hrocha. To je proste neuveriteľné," povedala mama mladej Češky. Záchranári si mali myslieť, že žena je v bezvedomí a nepočuje ich.

Archívne video: Polícia prenasleduje opitého vodiča sanitky

Polícia prenasleduje opitého vodiča sanitky (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Matka tvrdí, že jej dcéra užíva viacero liekov vrátane steroidov i antidepresív. "Je chorá, má Susacov syndróm a nervovú poruchu, dostala záchvat," vysvetlila, prečo potrebovala jej dcéra v osudnú noc pomoc lekárov. "Jedná sa teda asi o autoimunitné postihnutie výstelky ciev, poškodzuje sa sluch, zrak. Je to naozaj veľmi zriedkavé ochorenie. Pacienti môžu mať výraznú psychiatrickú symptomatológiu. To znamená, že môžu mať halucinácie, paranoje," uviedla pre televíziu neurologička Ronnie Šandorová Traubnerová.

Škandál počas výjazdu sanitky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Sanitka ženu odviezla do nemocnice. "Oni jej povedali, šľapky si zoberte, tam pri lavičke, pustili ju zo sanitky, tým to skončilo. Nechápem to, takéto správanie, takíto ľudia nemajú v zdravotníctve, čo robiť, absolútne," tvrdí mama.

Ministerstvo zdravotníctva chce poskytnúť stanovisko až po oboznámení sa s celou situáciou. Vec už ale rieši vedenie záchranárov na bratislavskej centrále. "Preverujeme všetky skutočnosti týkajúce sa zásahu našej posádky RZP. Ak naše interné zisťovanie preukáže akékoľvek pochybenie našich zamestnancov, čo sa týka dodržania etických zásad našich zamestnancov, budeme voči nim postupovať v súlade s našimi internými predpismi," uviedla Darina Schreková, hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby v Bratislave.

Svedkom záveru celého incidentu mala byť aj osoba, ktorá údajne spísala podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Viac o téme: ZáchranáriNevhodné správanieSanitká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu