Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zdravotná sestra mala pomer s ťažko chorým pacientom: Užívali si sex v aute, dostal infarkt!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WREXHAM - Zdravotná sestra z Veľkej Británie prišla na osemnásť mesiacov o prácu po tom, čo sa zistilo, že mala sexuálny vzťah s pacientom. Ten počas milostných radovánok v aute dostal infarkt. Zo strachu z kauzy žena odmietla zavolať záchrannú službu. Podľa hovorcu výboru tak znehodnotila profesiu zdravotnej sestry.

Penelope Williamsová rok udržiavala pomer s pacientom, s ktorým sa spoznala, keď pracovala na jednotke renálnej hemodialýze. V roku 2021 sa dvojica venovala milostným radovánkam v aute, keď muž dostal infarkt, informovalo BBC. Sestrička neprivolala sanitku zo strachu, že sa ich vzťah prevalí na verejnosti. Namiesto toho len zavolala kolegovi, ktorý jej milencovi poskytol prvú pomoc.

Kolega síce po svojom príchode na miesto zmobilizoval záchranné zložky, no už bolo neskoro. Nemenovaný pacient zomrel na zlyhanie srdca a chronické ochorenie obličiek. Williamsová najprv tvrdila, že muž jej napísal na Facebooku správu, že mu nie je dobre a poprosil ju, aby sa s ním stretla mimo nemocnice. To sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. Kvôli zanedbaniu starostlivosti znevážila zdravotná sestra svoju profesiu, čo viedlo k jej výpovedi na minimálne rok a pol. 

Williamsová bola uznaná vinnou z toho, že nadviazala intímny a/alebo sexuálny vzťah s pacientom, komunikovala s ním cez Facebook a/alebo telefonicky a stretávala sa s ním mimo pracovného prostredia. Hovorca výboru, ktorý posudzoval jej prípad, uviedol, sestrička poprela, že by s obeťou mala akýkoľvek sexuálny vzťah. Muž vraj začal stonať a náhle zomrel. Podľa slov hovorcu vystavila obvinená pacienta vážnemu riziku, keď odmietla kontaktovať záchrannú službu. "Znehodnotila profesiu zdravotnej sestry a porušila jednu zo základných zásad tejto profesie tým, že sa zapojila do intímneho vzťahu s pacientom v rozpore s pokynmi o jasných sexuálnych hraniciach," dodal hovorca.

Viac o téme: SexSmrťPacientZdravotná sestra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu