Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vláda vám na účet pripíše rozprávkovú sumu! V boji s infláciou pomôžu tejto skupine ľudí: Dočkáte sa už v auguste

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Slovenská vláda si pre nás už v auguste pripravila jednorazovú finančnú pomoc. Toto rozhodnutie je odpoveďou na boj s vysokou infláciou. Príplatok k prídavku na dieťa a opakovaný príspevok náhradnému rodičovi sa v auguste jednorazovo zvýšia o 100 eur. Rovnakú sumu by tak mali dostať aj náhradní rodičia, ktorí nemajú nárok na opakovaný príspevok náhradnému rodičovi.

archívne video

Nepriznali vám materské ani ošetrovné? Treba na to myslieť vopred, aj dva roky - Mária Dvončová, právnička.

Vyplýva to z nariadenia o niektorých opatreniach v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie Slovenskej republiky spôsobeným ozbrojeným konfliktom na území Ukrajiny, ktoré v stredu schválila vláda.

Vláda vám na účet
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Vadim Ghirda)

Nariadenie predložilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR z dôvodu vysokej inflácie, ktorá bola spôsobená ekonomickými dôsledkami ozbrojeného konfliktu na území Ukrajiny.

„Cieľom návrhu je finančne prispieť rodinám s deťmi, ktorým sa poskytuje príplatok k prídavku na dieťa z dôvodu, že si z objektívnych príčin nemôžu uplatňovať nárok na daňový bonus a náhradným rodičom na pokrytie zvýšených výdavkov na bývanie, energie, stravu a podobne,“ uviedol rezort práce.

Viac o téme: 100 eurRodičiaDetiMinisterstvo práce sociálnych vecí a rodinyPríspevok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu