Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia upozorňuje na vreckových zlodejov, jeden z nich okradol ženu v Prešove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/AndreyPopov)

PREŠOV - Prešovská krajská polícia upozorňuje na vreckových zlodejov. Jeden z nich v uplynulých dňoch okradol 63-ročnú ženu, ktorá nakupovala v obchodnom dome v Prešove. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Daniel Džobanik.

"Doposiaľ neznámy páchateľ využil okamih nepozornosti nakupujúcej ženy a z kabelky prevesenej na nákupnom vozíku jej ukradol peňaženku. V nej mala okrem peňazí aj bankomatovú kartu, z ktorej zlodej vykonal bez jej vedomia a súhlasu dva výbery hotovosti z bankomatu," uviedol s tým, že okradnutej Prešovčanke tak vznikla škoda vo výške najmenej 400 eur.

Archívne video

Polícia pátra po zlodejovi, ktorý kradol v bratislavskom podniku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

V tejto súvislosti začala polícia trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku.

 

DÁVAJTE SI POZOR NA VRECKOVÝCH ZLODEJOV Šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd na to, aby vás okradol a spôsobil...

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Friday, July 7, 2023

Zároveň pripomína, že najobľúbenejším cieľom vreckových zlodejov bývajú peňaženky, ale aj mobilné telefóny, platobné karty či celé nákupné tašky a kabelky. Upozorňuje, aby boli ľudia obozretní najmä v tlačenici, ktorú zlodeji často využívajú. V takýchto prípadoch odporúča presunúť sa a pridržiavať si tašku.

Polícia tiež odporúča vždy si kabelku či tašku zapínať, mať ju na očiach, nenechávať peňaženku na jej vrchu či v priehľadných taškách. "Nenoste kabelku len tak prehodenú cez plece, hlavne v mestskej hromadnej doprave, linkách SAD a v nákupných strediskách. Pri platení držte peňaženku pri sebe a otvárajte ju diskrétne, aby ste nikoho neprovokovali zväzkom bankoviek," dodáva.

Viac o téme: ZlodejiPolícia Prešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu