Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodiči sa zasa predviedli: Neodradila ich ani ťažká nehoda a dvaja mŕtvi! Policajti hovoria o ceste smrti

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

GALANTA - Niektorí vodiči si proste pokoj nedajú. Na ceste medzi Galantou a obcou Čierny Brod vyhasol v pondelok život 57-ročného muža. O pár dní prišla zdrvujúca informácia. Obete sú nakoniec dve, lebo zraneniam podľahol aj ďalší z účastníkov havárie. Niektorých šoférov ani takáto tragédia neodradila a pokúšajú šťastenu. Daným miestom „lietajú“, ako keby boli na okruhu F1 a nie na bežnej ceste.

Archívne video: Žena prekročila na diaľnici rýchlosť o takmer 80 km za hodinu, šoférovala opitá

Žena prekročila na diaľnici rýchlosť o takmer 80 km za hodinu, šoférovala opitá (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Policajti z Galanty začiatkom tohto týždňa riešili tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej vyhasol na ceste II/507 v úseku Galanta - Čierny Brod život 57 ročného vodiča na aute Škoda Felícia.  Druhý vodič bol v kritickom stave prevezený po nehode do nemocnice. Vo štvrtok však rodina informovala, že dopravná nehoda si vyžiadala aj druhú obeť.

 

IBA V PONDELOK VYHASLI NA TEJTO CESTE 2 ŽIVOTY, NO AJ TAK TO NIE JE MEMENTO ‼️ ✝️Policajti z Galanty začiatkom tohto...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, July 6, 2023

Na predmetný úsek, kde k zrážke došlo, si posvietili policajti. Už na druhý deň sa rozhodli na mieste vykonať kontrolu dodržiavania maximálne povolenej rýchlosti jazdy. Žiaľ, aj napriek viacerým výzvam, aby vodiči jazdili zodpovedne, namerali v tomto úseku hneď dvoch, ktorí si "z cesty smrti" urobili závodnú dráhu. „Vodič motocykla prešiel úsekom s rýchlosťou 167 km/h, čím prekročil maximálku o 77 km/h a vodič na aute Škoda Octavia to vytiahol na 140 km/h a rýchlosť tak prekročil o rovných 50 km/h. Obom vodičom príde od nás policajný pozdrav s pokutou,“ uviedli. Neboli však sami. „V rámci objektívnej zodpovednosti riešime aj vodiča na Škode Octavia, ktorý si v ten istý deň neustrážil rýchlosť v obci. V Zemianskych Sadoch ho nameral policajný radar s hodnotou 111 km/h," dodali.

Policajti rozčúlene skonštatovali, že aj napriek avízu, aby si vodiči dávali zvýšený pozor na cestách a v tomto úseku obzvlášť aj na vybiehajúcu zver na cestu, to vodiči nezobrali vážne. „Ak chceme zvýšiť bezpečnosť na cestách, najmä znížiť počet tragických nehôd, je potrebné začať každý od seba, zodpovedným prístupom a dodržiavať pravidlá v cestnej premávke. Komentáre a hodnotenia expertov na dopravu na sociálnych sieťach ´čo by bolo keby...´ sú už potom zbytočné,“ odkázali.

Viac o téme: NehodaVodičiPolícia GalantaKotrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu