Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predseda Súdnej rady nepodá disciplinárny návrh proti sudkyni ŠTS Pamele Záleskej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák nepodá disciplinárny návrh proti sudkyni Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamele Záleskej. Potvrdila to hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller. Podnet, ktorý na sudkyňu dali príbuzní obžalovaného Lehela Hortvátha, vyhodnotil ako neopodstatnený.

Mazák argumentoval, že na júnovom zasadnutí rady sa výpoveďami členov senátu, asistentky, prokurátora, príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže a listinnými dôkazmi "jednoznačne preukázalo, že predsedníčka senátu počas hlavného pojednávania vo veci obžalovaného Lehela Horvátha neporušila žiadnu zákonnú povinnosť vo vzťahu k zdravotnému stavu tohto obžalovaného, najmä pokiaľ išlo o podanie inzulínu, a teda neporušila ani povinnosti sudkyne".

Archívne video: Špecializovaný trestný súd rozhoduje v prípade extrémistu Mariána Magáta

Špecializovaný trestný súd rozhoduje v prípade extrémistu Mariána Magáta (Zdroj: Topky/Maarty)

 

Podnet preto vyhodnotil ako neopodstatnený v celom rozsahu. "Predseda Súdnej rady sa týmto rozhodnutím stotožnil so závermi predsedu ŠTS, ktorý z rovnakých dôvodov nepodal disciplinárny návrh proti menovanej sudkyni," uvádza sa v Mazákovom stanovisku. Rodina Lehela Horvátha tvrdila, že sudkyňa opakovane neumožnila obžalovanému na aprílovom hlavnom pojednávaní podanie inzulínu, následkom čoho mal skolabovať. Záleská to označila za lož.

Viac o téme: Disciplinárny návrhŠpecializovaný trestný súdPamela Záleská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu