Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Fico odmieta zodpovednosť Smeru-SD za neprijatie úpravy sexuálnej výchovy

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Smeru-SD radi zahlasujú za novelu školského zákona týkajúcu sa sexuálnej výchovy, ak sa objaví na prípadnej mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR. Skonštatoval to predseda strany Robert Fico. Odmieta, že by bol Smer-SD zodpovedný za neprijatie novely, ktorá do určitej miery "dávala kontrolu nad progresívnou sexuálnou výchovou v školách".

"Ak sa tento zákon objaví na ktorejkoľvek mimoriadnej schôdzi NR SR, tak veľmi radi zaň zahlasujeme, ale v stredu sa skončila schôdza, preto už nebol žiadny priestor na pokračovanie v rokovaní o tomto školskom zákone," uviedol Fico. Pripomenul, že Smer-SD návrh z dielne Richarda Vašečku (OĽANO) podporil v prvom čítaní a v druhom sa zdržal len pri hlasovaní o skrátení jednej z lehôt.

Vašečka v novele žiada, aby rodičia mohli mať právo byť vopred informovaní o obsahu plánovanej výchovy a vzdelávania v oblasti sexuálneho správania. Sexuálnu výchovu by mohol navštevovať žiak len s povolením rodiča. Novela bola na programe poslednej riadnej schôdze tohto volebného obdobia. Pri hlasovaní však zákonodarcovia neschválili skrátenie lehoty pri hlasovaní o pozmeňujúcom návrhu a o zákone ako o celku sa nerozhodlo.

Viac o téme: Sexuálna výchovaSMER SDRobert Ficoň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu