Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena zachytila cyklistu spätným zrkadlom na aute: Teraz čelí obvineniu z ublíženia na zdraví

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MICHALOVCE - Z trestného činu ublíženia na zdraví obvinili dopravní policajti 73-ročnú ženu z okresu Michalovce, ktorá v pondelok (26. 6.) popoludní za volantom osobného auta značky Citroën spätným zrkadlom zachytila cyklistu. Ten spadol na cestu a utrpel zranenia s predpokladaným časom liečenia do 42 dní. Informovala o tom v stredu košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

K nehode došlo na ceste v smere od mesta Michalovce na obec Vinné. Vodička podľa polície pravdepodobne nedodržala dostatočný bočný odstup pri predchádzaní cyklistu. "Dychová skúška u oboch účastníkov dopravnej nehody bola negatívna. Presná príčina vzniku tejto dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa. Obvinenej žene za tento skutok spáchaný z nedbanlivosti hrozí až jeden rok vo väzení. 

Aktuálne video: Správne obchádzanie cyklistu na ceste

Správne obchádzanie cyklistu na ceste (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje na zmenu pravidiel cestnej premávky pri predchádzaní cyklistov. Od marca minulého roka platí, že odstup pri prechádzaní cyklistu je spravidla najmenej jeden meter pri najvyššej dovolenej rýchlosti do 50 kilometrov za hodinu a 1,5 metra v ostatných prípadoch.

Viac o téme: DopravaCestaVodičkaCyklistaSpätné zrkadloPolícia Dopravné predpisyObchádzanie cyklistov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu