Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poslanci nezačali ráno rokovať, o ďalšom postupe sa bude radiť grémium

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ďalší rokovací deň 94. schôdze Národnej rady (NR) SR sa v stredu ráno začal procedurálnym návrhom poslanca Borisa Suska (Smer-SD), ktorý namietal, že plánované rokovanie o návrhoch v druhom čítaní bolo zaradené v rozpore s rokovacím poriadkom. Kritizoval tiež postup predsedu Ústavnoprávneho výboru NR SR Milana Vetráka (OĽANO).

Podpredseda NR SR Peter Pčolinský (Sme rodina) preto oznámil, že o ďalšom postupe sa bude radiť poslanecké grémium, ktoré zvolal na 10.00 h. Dovtedy parlament nerokuje, priestor je na poradu poslaneckých klubov.

archívne video 

Poslanci zo Sme rodina sú pripravení na odvolávanie Borisa Kollára (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Pčolinský zvolal grémium

Susko kritizoval, že sa malo ráno začať rokovať o návrhoch zákonov, ktoré prešli do druhého čítania ešte v úvode schôdze. Dodal, že Vetrák na výbore neumožnil hlasovanie o stanovisku výboru, ktoré si k tejto problematike vopred vyžiadal parlament. Vetrák odmieta, že by znemožnil hlasovanie, reagoval, že len prerušil jeho rokovanie. Pčolinský zvolal grémium, keďže sa plénum nevedelo dohodnúť a chýba aj stanovisko výboru. Vetrák povedal, že výbor prerušil, aby sa zistilo, či už vláda začala robiť na stanovisku k návrhom zákonov. Zaradenie vyše 20 návrhov v druhom čítaní do programu schôdze žiadalo OĽANO spolu s nezaradenými poslancami okolo Tomáša Tarabu.

Viac o téme: PoslanciGrémiumRokovanie 94. schôdza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu