Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Danko je zhrozený z posledného rokovania v Národnej rade: Toto by som nikdy nedovolil!

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Rokovanie poslednej riadnej schôdze Národnej rady (NR) SR v tomto volebnom období prebieha chaoticky a hlasovania sú prakticky nepredvídateľné. Povedal to predseda mimoparlamentnej SNS a zároveň bývalý predseda parlamentu Andrej Danko.

Každý, kto rozumie fungovaniu parlamentu, podľa neho musí byť zhrozený. "Ja by som to nikdy nedovolil. Dvesto zákonov na poslednú chvíľu, hlasovanie ledabolo, už nikto nevie, kto to tam riadi," uviedol Danko. Rokovanie označil za deštrukciu štátu v priamom prenose. V tomto volebnom období už nemá žiadne očakávania od parlamentu ani od vlády odborníkov.

Archívne video: Predseda SNS Andrej Danko predstavil kandidátku strany SNS

Predseda SNS Andrej Danko predstavil kandidátku strany SNS (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Ak by bola skôr úradnícka vláda, mohli byť skôr aj voľby

Ak by prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vládu odborníkov skôr, koaličné strany by podľa neho súhlasili aj s júnovým termínom parlamentných volieb. Poznamenal, že takto bude ďalšie tri mesiace vládnuť dočasný kabinet bez mandátu od parlamentu. Časté striedanie vlád v tomto volebnom období je podľa neho spôsobené tým, že sa k moci dostali politické strany, ktoré na vládnutie neboli pripravené.

Na margo toho, že jeho vlastná strana sa v roku 2020 do parlamentu ani nedostala, Danko povedal, že svoje chyby analyzovali. "Aj ja som urobil mnoho komunikačných chýb, vyjadroval som sa k veciam, ku ktorým som sa nemusel," pripustil. Tvrdí, že bol príliš otvorený a veril aj ľuďom, ktorí si to nezaslúžili. "Už to nezmením, môžem sa z toho iba poučiť," konštatoval.

Silný tím

Aktuálny tím, v ktorom okrem členov SNS figuruje aj množstvo externých osobností, považuje Danko za silný. "Som presvedčený, že je jedno, či majú stranícku knižku SNS, alebo sú to občianski kandidáti. Robíme otvorenú kandidátnu listinu SNS. Som presvedčený, že títo ľudia v našom klube ostanú," reagoval Danko, či sa v prípade vstupu do NR SR neobáva rozpadu poslaneckého klubu.

SNS pôjde do parlamentných volieb s agendou silného štátu, podpory cestovného ruchu a športu, ako aj dostavby diaľnic a nemocníc. Chcú presadzovať aj zvyšovanie minimálnych dôchodkov. "Snažím sa s Robertom Ficom aj Petrom Pellegrinim komunikovať, každý si ide svoje. Ale nevidím rozumnejšiu vládu po voľbách ako Hlas, Smer a SNS," vyhlásil Danko.
 

Viac o téme: SNSAndrej DankoNárodná rada Slovenskej republikySchôdza parlamentu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu