Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kollár naznačil, že prípadné mimoriadne schôdze v lete by mohli byť na Bratislavskom hrade

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky.sk/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prípadné mimoriadne schôdze Národnej rady (NR) SR v lete by sa mohli konať v Zimnej jazdiarni Bratislavského hradu. V rokovacej sále parlamentu je totiž naplánovaná výmena hlasovacieho systému. Naznačil to predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) počas týždňa.

Predseda snemovne na otázky o možných mimoriadnych rokovaniach reagoval tým, že Kancelária NR SR s nimi počíta. Priblížil, že miestom by mohla byť práve zimná jazdiareň, použiť by sa mohli prenosné hlasovacie zariadenia. Sme rodina podľa slov svojho predsedu neplánuje iniciovať takéto rokovania.

Rekonštrukcia vyjde na viac ako jeden a pol milióna eur

Rekonštrukcia a výmena hlasovacích zariadení v budove parlamentu má stáť 1,6 milióna eur. Predmetom zákazky, ktorú vyhlásila Kancelária NR SR, je poskytnutie služby na vytvorenie, dodanie a implementáciu informačného systému verejnej správy s názvom Digitálny konferenčný systém. Slúžiť bude primárne ako nástroj na riadenie schôdzí NR SR. Kancelária už skôr priblížila, že od júla do septembra má prebiehať finálna etapa spočívajúca v nasadení a testovaní.

Rekonštrukcia je tiež jedným z dôvodov, prečo je naplánovaná už len slávnostná schôdza pri príležitosti Dňa Ústavy SR. Konať sa bude v historickej budove NR SR na Župnom námestí v Bratislave.

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaBoris KollárBratislavský hrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu