Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Férové a transparentné voľby sú samozrejmosťou a hlavnou z priorít rezortu vnútra

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Férové a transparentné voľby sú pre ministerstvo vnútra samozrejmosťou a zároveň jednou z hlavných priorít. Minister vnútra SR Ivan Šimko to uviedol po štvrtkovom rokovaní s predsedom Štatistického úradu (ŠÚ) SR Petrom Peťkom. Odborníci z rezortu vnútra, ako aj štatistického úradu ubezpečili, že systém je nastavený bez možnosti akejkoľvek manipulácie.

Minister vnútra predpoludním diskutoval so zástupcami ŠÚ o aktuálnych bodoch, týkajúcich sa organizácie z pohľadu oboch úradov v súvislosti s predčasnými parlamentnými voľbami 2023. Zhodli sa, že prioritou je zabezpečenie stopercentnej transparentnej organizácie volieb.

archívne video 

Predseda NR SR Boris Kollár oficiálne vyhlásil voľby na sobotu 30. septembra 2023 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Doviesť krajinu k predčasným parlamentných voľbám, ktoré sa budú konať 30. septembra a zabezpečiť ich riadny priebeh, je jednou z najvýznamnejších úloh súčasnej vlády. Jej gro organizácie je na pleciach ministerstva vnútra. Spolu s odborníkmi tému aktívne riešime a všetky procesy nastavujeme s cieľom maximálneho nastavenia pre plynulý bezproblémový priebeh volieb. Každá politická strana zároveň môže do volebnej komisie nominovať svojho zástupcu a mať tak bezprostredný prístup k informáciám a samotnému procesu," povedal Šimko.

Poobede sa zúčastnil aj zasadnutia Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán, kde jej členovia ministra informovali o priebehu a nastávajúcich krokoch v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami.

Viac o téme: VoľbyMinisterstvo vnútraPriority
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu