Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Enviropolícia vzniesla obvinenie v súvislosti s ťažbou štrku pri obchvate D4/R7

(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ enviropolície obvinil jednu fyzickú a právnickú osobu z Bratislavy v súvislosti s nelegálnou ťažbou štrku pri obchvate D4/R7. K spáchaniu zločinu ohrozenia a poškodenia životného prostredia malo dôjsť v katastri obce Blatná na Ostrove v okrese Dunajská Streda. Rozsah poškodenia je vyčíslený na viac ako 6,5 milióna eur. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Obvinená právnická osoba v období od mája do polovice októbra 2018, v súvislosti so svojou podnikateľskou činnosťou na dotknutom území, bez povolenia a v rozpore s príslušnými právnymi predpismi odstránila skrývku ornice v objeme viac ako 44.000 metrov kubických," priblížila polícia. Zároveň firma vykonala ťažbu štrkopiesku až po úroveň hladiny podzemných vôd v objeme viac ako 380.000 metrov kubických. K páchaniu trestnej činnosti malo dochádzať v Chránenej vodohospodárskej oblasti Žitný ostrov.

Trestnou činnosťou podľa polície závažne zmenili, respektíve zničili vzhľad krajiny, reliéf terénu a územný systém ekologickej stability. "Spôsobili stratu resp. značné poškodenie prirodzených funkcií ekosystémov vzniknutú poškodením ich zložiek a narušením vnútorných väzieb a procesov," dodali policajti. Zároveň upozornili občanov a podnikateľov, že akékoľvek zásahy do životného prostredia sú prísne regulované.

Viac o téme: Obvinenie D4/R7EnviropolíciaŤažba šrtku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu