Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Fico kritizuje programové vyhlásenie vlády: Smer-SD vláde dôveru nevysloví

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD nevysloví dôveru vláde odborníkov. Programové vyhlásenie vlády (PVV) podľa lídra strany Roberta Fica dokazuje, že súčasný kabinet má "zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa". Vládnemu programu vyčíta i to, že neobsahuje zhodnotenie aktuálneho stavu krajiny po vládach za uplynulé tri roky.

"Zásadným problémom súčasného Slovenska je obrovské zdražovanie. PVV rieši Rómov, finančnú podporu mimovládnych organizácií, boj proti hybridným hrozbám, pomoc Ukrajine a to najpodstatnejšie – teda zdražovanie potravín – vláda vyriešila touto jednou jedinou vetou, citácia: 'Vláda posúdi možné opatrenia, eliminujúce dosahy rastu cien potravín.' Čo v slovenskom jazyku znamená, že neurobí nič. Zato pri nákupoch zbraní nemieni vláda šetriť," tvrdí Fico.

VIdeo: Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády 

Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Krytie predchádzajúceho bačovania

Pripomenul, že Smer-SD žiadal od premiéra Ľudovíta Ódora, aby do vládneho programu zapracoval popis stavu, v ktorom sa Slovensko nachádza po troch rokoch vlád Igora Matoviča a Eduarda Hegera. "Neurobil tak, čím len potvrdil, že jeho úlohou je kryť predchádzajúce bačovanie a vytvoriť dostatok časového priestoru, aby sa rozpadnutá vládna koalícia spamätala," tvrdí líder Smeru-SD.

Vláda v pondelok schválila svoj program. Kabinetu ho predložil premiér Ódor. PVV následne predloží na rokovanie Národnej rady SR a požiada parlament o dôveru. V kľúčových oblastiach sľubuje pripravenie strategických materiálov s konkrétnymi krokmi pre budúcu vládu. Kabinet odborníkov zároveň nebude otvárať kultúrno-etické témy.

Viac o téme: Programové vyhlásenie vládyRobert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu