Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Podľa politológov Ódor veľmi neverí, že jeho vláda získa dôveru parlamentu

Ľudovít Ódor
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Premiér je skeptický, že jeho vláda dostane v Národnej rade (NR) SR dôveru. Vláda si uvedomuje, že by nemohla prijímať zásadné politické rozhodnutia, a to pre časovo obmedzený mandát. V programovom vyhlásení vlády (PVV) sú uvedené základné priority a úlohy vlády. Uviedol politológ Juraj Marušiak.

"Niektoré ciele možno vnímať ako priveľmi všeobecne stanovené, priveľmi dlhodobo stanovené, na druhej strane aj sám premiér vo svojom vyjadrení ambície minimalizuje," uviedol politológ. V PVV sú uvedené základné body ako zabezpečenie riadneho chodu štátu, kontinuita zahraničnej politiky či príprava štátneho rozpočtu.

Video: Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády 

Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Marušiak zdôrazňuje, že táto vláda sa osobitne musí zamerať na prípravu plánu v oblasti finančnej politiky. Realizácia a implementácia tohto plánu bude podľa neho závisieť od novej vlády, ktorá sa ujme moci po voľbách.

Príprava prebiehala s vedomím, že dôveru nezískajú

Vláda podľa politologičky Dariny Malovej pripravovala PVV s vedomím, že nezíska dôveru NR SR. Potešujúce pre ňu je, že v PVV nie sú iba prázdne sľuby a snažia sa realizovať opatrenia v čo najkratšom čase.

"Mňa veľmi potešilo, že vláda chce s pomocou špičkových medzinárodných organizácií, ako je Európska únia, Európska komisia a Organizácia pre hospodársku komunitu a rozvoj (OECD) urobiť analýzu toho, prečo u nás už pomaly 20 rokov máme problém s čerpaním eurofondov," dodala Malová.

Viac o téme: PodporaProgramové vyhlásenie vládyParlamentĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu