Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nové informácie o tragickej nehode v Česku: Zomreli pri nej traja Slováci, šéf známej firmy bojuje o život

Tragická nehoda kamiónu s tromi osobnými autami u Svitav v ČR Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda kamiónu s tromi osobnými autami u Svitav v ČR (Zdroj: Policie ČR)

KOCLÍŘOV – Českom vo štvrtok otriasla ťažká nehoda, pri ktorej prišli o život traja ľudia a jeden skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici. Prípad zarezonoval aj na Slovensku, ďalší šok však prišiel neskôr, keď sa ukázalo, že posádka auta bola zo Slovenska.

Archívne video: Vážna nehoda na diaľnici D2 v smere na Českú republiku

Vážna nehoda na diaľnici D2 v smere na Českú republiku (Zdroj: Facebook/ Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

14:10 Aktualizované o stanovisko firmy Tesla Stropkov, s.s.

Tragická nehoda sa stala neďaleko tunelu Hřebeč o 13:15. „Hlavný ťah z Čiech na Moravu, cesta I/35, je pri obci Koclířov úplne uzavretá z dôvodu tragickej dopravnej nehody,“ uviedla polícia ešte včera na sociálnej sieti Twitter. „Traja ľudia z osobného auta na mieste zomreli, jedna osoba utrpela ťažké zranenia,“ potvrdila pre české novinky.cz hovorkyňa polície Iveta Kopecká. Zraneného previezol vrtulník záchrannej služby do nemocnice v Brne. Ďalší účastník nehody bol odvezený do nemocnice v meste Svitavy.

Tragická nehoda kamiónu s tromi osobnými autami u Svitav v ČR
Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda kamiónu s tromi osobnými autami u Svitav v ČR  (Zdroj: Policie ČR)

Obete majú byť zo Slovenska. Za volantom mal podľa TV Markíza sedieť predseda predstavenstva firmy Tesla Stropkov, ktorá je najväčším zamestnávateľom v regióne. Po nehode bol v ťažkom stave prevezený do nemocnice. Jeho manželka ako aj dvaja ďalší muži, ktorí mali vo vedení firmy pôsobiť v minulosti, žiaľ, zraneniam podľahli. Cestovať mali na oslavy Tesly Pardubice. 

Smutnú správu potvrdila aj spoločnosť, ktorá uviedla, že išlo o bývalého generálneho riaditeľa a súčasného predsedu predstavenstva. Nehodu neprežila jeho manželka a rovnako aj ďalší dvaja bývalí členovia vedenia, ktorí sú zároveň akcionári. "S hlbokým zármutkom sme včera prijali správu o tragickej nehode našich bývalých kolegov a zároveň akcionárov TESLA STROPKOV, a.s..," povedala pre Topky.sk generálna riaditeľka firmy Katarína Cichá. Vzhľadom na citlivosť udalostí sa k tejto téme viac vyjadrovať nechcú. 

V nemocnici skončil aj piaty účastník nehody, vodič kamióna sa zranil ľahko. 

Tragická nehoda kamiónu s tromi osobnými autami u Svitav v ČR
Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda kamiónu s tromi osobnými autami u Svitav v ČR  (Zdroj: Policie ČR)

Viac o téme: NehodaČeskoSlováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu