Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bývalý člen SaS Martin Klus rokuje s viacerými stranami o svojej politickej budúcnosti

Martin Klus
Martin Klus (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Martin Klus (nezaradený), ktorý koncom minulého roka odišiel z SaS, rokuje s viacerými stranami o svojej politickej budúcnosti. Zatiaľ nepovedal, či bude kandidovať v septembrových parlamentných voľbách.

"V týchto dňoch veľmi pozorne sledujem najmä spájanie politických subjektov a zaujímavé dopĺňanie kandidátiek jednotlivých strán, čo bude celkom iste jeden z faktorov môjho rozhodnutia," uviedol Klus. Za kľúčové označil nenechať prepadnúť hlasy stredopravého voliča.

Poslanec tiež skonštatoval, že "po nepríjemnej politickej jeseni a ešte nepríjemnejšej jari" sa mu už v politike veľmi pokračovať nechcelo. "Na druhej strane cítim veľký tlak mnohých, ktorí tvrdia, že by bolo chybou vyprázdniť politický priestor pre deštruktívny typ politikov, ktorí mali v posledných dekádach navrch," skonštatoval. "Mám posledné štyri týždne, aby som vyhodnotil, ktorý z týchto scenárov u mňa dostane prednosť," doplnil s tým, že od niektorých strán už dostal konkrétne ponuky.

Klus odišiel z SaS v decembri 2022 po tom, ako strana iniciovala návrh na vyslovenie nedôvery vláde. Už predtým vystúpil aj z klubu SaS. Klus sa tiež uchádzal o post člena Európskeho dvoru audítorov (EDA). V marci výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu odporučil plénu neschváliť ho do tejto funkcie. Klusovu nomináciu napokon vláda stiahla po tom, ako sa vzdal kandidatúry.

Viac o téme: VoľbySaSMartin Klus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu