Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvé miesta kandidátky Sme rodina patria jej poslancom, Klus má 150-ku

Martin Klus
Martin Klus (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kandidátnu listinu hnutia Sme rodina tvoria aktuálni poslanci parlamentu, ale aj členovia regionálnych štruktúr hnutia. Sme rodina má zároveň na kandidátke platformu primátorov a starostov. Z prvého miesta kandiduje predseda hnutia Boris Kollár, nasledujú podpredsedovia Milan Krajniak, Petra Krištúfková a Peter Pčolinský. Na piatom mieste je poslanec Ľudovít Goga. Zo 150. miesta kandiduje bývalý predstaviteľ SaS Martin Klus.

Prvých 15 miest obsadili poslanci pôsobiaci v klube Sme rodina. "Prioritou sú, samozrejme, moji aktuálni poslanci, potom krajskí a okresní predsedovia hnutia, členovia, sympatizanti a rozhodli sme sa dať šancu aj platforme primátorov a starostov, aby zastupovali hlas ľudu," uviedol Kollár v stanovisku hnutia. Považuje za dôležité, aby sa regióny spolupodieľali na tvorbe zákonov, ktoré ich ovplyvnia.

Archívne video

Poslanci zo Sme rodina sú pripravení na odvolávanie Borisa Kollára (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Klus bude kandidovať zo 150. miesta ako nestraník. Sme rodina urobila podľa neho v tomto volebnom období progres vo svojich jasných proeurópskych, proatlantických a proukrajinských postojoch. "Mojím pozvaním ako nestraníka na ich kandidátku na symbolické 150. miesto, aby som tieto témy ďalej presne v tomto duchu pokrýval, chceli okrem iného demonštrovať, že to je progres trvalý a nezvrátiteľný," napísal Klus na sociálnej sieti. V súčasnosti je nezaradeným poslancom parlamentu, z SaS odišiel v decembri 2022 po tom, ako strana iniciovala návrh na vyslovenie nedôvery vláde. Predtým pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí.

 

ÁNO, KANDIDUJEM ZO 1️⃣5️⃣0️⃣KY NA KANDIDÁTKE SME RODINA Strany, ktorá urobila v tomto volebnom období obrovský progres...

Posted by Martin Klus on Monday, July 3, 2023

Predčasné parlamentné voľby sa budú konať v sobotu 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

Viac o téme: VoľbyKandidátka150Martin KlusSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu