Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Naháňačka pri Nitre: Motorkár unikal pred policajtami, ukrýval pri sebe drogy!

Polícia naháňala motorkára, ktorý držal pri sebe drogy Zobraziť galériu (2)
Polícia naháňala motorkára, ktorý držal pri sebe drogy (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

NITRA - Nitrianski policajti v noci prenasledovali vodiča motorky, ktorý sa im snažil uniknúť. Neskôr zistili, že má zadržaný vodičský preukaz a je pod vplyvom drog, ktoré mal aj pri sebe.

Ako informovala polícia, hliadka si muža všimla na Cabajskej ulici v Nitre, keď pri odbáčaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy. "Policajti ho preto chceli zastaviť a skontrolovať, vodič motocykla však zrýchlil a snažil sa ujsť. Jazdil v protismere a po Novozámockej ulici šiel rýchlosťou viac ako 150 km/h," uviedla na sociálnej sieti polícia. Muž na Lieskovej ulici nezvládol riadenie a pri brzdení spadol z motorky. Policajti ho po zadržaní podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Pretože sa sťažoval na bolesť hrudníka, bola privolaná rýchla zdravotná pomoc.

Archívne video: Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami

Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

Lustráciou bolo zistené, že ide o 46-ročného muža, ktorý má zadržaný vodičský preukaz za jazdu pod vplyvom návykovej látky. "Pri nakladaní do sanitky vypadla motocyklistovi malá čierna taška, ktorú mal za opaskom. V nej bolo vidno vrecko s hnedým práškom, o ktorom vzniklo podozrenie, že by mohlo ísť o heroín, a tiež menšie vrecko s bielou kryštalickou látkou, ktorá pripomínala pervitín. Keďže vzniklo podozrenie pre drogovú trestnú činnosť, bola mužovi obmedzená osobná sloboda," uviedla polícia.

Polícia naháňala motorkára, ktorý držal pri sebe drogy
Zobraziť galériu (2)
Polícia naháňala motorkára, ktorý držal pri sebe drogy  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Vodič motorky bol následne prevezený do nemocnice, kde sa zisťoval rozsah jeho poranení, zároveň ho podrobili aj toxikologickému vyšetreniu. "Výsledok bol pozitívny na amfetamín, metamfetamín a morfín. V danej veci bolo začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," doplnila polícia.

Viac o téme: DrogyMotorkárNaháňačkaVodičský preukazPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu