Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z nemocnice v Šaci prepustili do domáceho liečenia aj druhého zraneného baníka

V bani v Novákoch došlo k výbuchu Zobraziť galériu (2)
V bani v Novákoch došlo k výbuchu (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

KOŠICE - Do domáceho liečenia vo štvrtok (18. 5.) prepustili z kliniky popálenín a rekonštrukčnej chirurgie z nemocnice v košickej Šaci aj druhého pacienta, ktorý tam bol hospitalizovaný po banskom nešťastí v Bani Nováky. Ide o 27-ročného baníka.

 "V súčasnosti sa už teší v kompletne zhojenom stave z domáceho prostredia," informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí. Ďalšieho 46-ročného pacienta prepustili domov z nemocnice už skôr tento mesiac.

archívne video Dvoch zranených z bane v Novákoch previezli do nemocnice v Ružinove

Dvoch zranených z bane v Novákoch previezli do nemocnice v Ružinove (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dvoch zranených baníkov po banskom nešťastí v Bani Nováky z 26. apríla previezli letecky do košickej nemocnice v ťažkom šokovom stave. Po stabilizácii stavu boli odpojení od umelej pľúcnej ventilácie na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) a preložení na oddelenie intemediárnej starostlivosti kliniky, kde sa realizovala ich ďalšia liečba a rehabilitácia.

V bani v Novákoch došlo k výbuchu
Zobraziť galériu (2)
V bani v Novákoch došlo k výbuchu  (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

V Bani Nováky došlo pravdepodobne k zapáleniu a vyhoreniu banského plynu - metánu. Deväť ľudí utrpelo na mieste popáleniny alebo sa nadýchalo splodín horenia. Zranených prijali nemocnice v Bratislave, Košiciach a Bojniciach. Štyroch ťažko zranených previezli záchranárske vrtuľníky v kritickom stave. Udalosť okrem obvodného banského úradu vyšetruje i polícia, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Viac o téme: NemocnicaBaníkPrepustenieNovákyŠacaVýbuch v bani
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu