Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ódor sa po vymenovaní zbavil aj Hegerovho hovorcu: Neumanna strieda tento muž, aj on pracoval v médiách

Ódor má nového hovorcu. Zobraziť galériu (3)
Ódor má nového hovorcu. (Zdroj: Úrad vlády SR, Topky/Vlado Anjel, TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Po tom, ako sa obmenil celý vládny kabinet po vymenovaní premiéra Ľudovíta Ódora, nastali aj iné zmeny. Tou najdôležitejšou v živote premiéra je určite aj funkcia hovorcu predsedu vlády. Do tohto týždňa bol na tejto pozícii Matej Neumann, ktorý sa pri Eduardovi Hegerovi veľmi dlho neohrial, keďže premiér prišiel o funkciu. Ódor však už nevyužil služby Neumanna, ale má už novú pravú ruku.

archívne video

Ľudovít Ódor na návšteve u ministra financií Michala Horvátha (Zdroj: Topky/Maarty)

Heger najskôr začal s Ľubicou Janíkovou, ktorá na poste pôsobila až do februára tohto roka, kedy to boli už dva mesiace po vyslovení nedôvery jeho vláde. Na jej miesto sa postavil Matej Neumann, ktorý v minulosti pôsobil nie len v štátnej správe, ale aj ako novinár na televíznej obrazovke.

Ódor sa po vymenovaní
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Úrad vlády SR)

Na stoličke by sa dlho neohrial tak či onak

Keďže už konci februára tohto roka bol stanovený termín predčasných volieb na koniec septembra 2023, tak sa dá povedať, že Neumann by sa vo svojej funkcii zrejme dlho neohrial tak či onak. V tomto prípade bolo však jeho už tak krátke pôsobenie ešte oklieštené. Neumann skončil na pozícii hovorcu z dôvodu príchodu premiéra úradníckej vlády Ľudovíta Ódora, a ten si na tejto pozícii očividne predstavoval niekoho iného. Ten niekto už pracuje ako jeho nový hovorca.

Ódor si Neumanna neponechal

Ide o Petra Majera, ktorý rovnako pôsobil v médiách. Kedysi bol napríklad zahraničným spravodajcom RTVS v Bruseli. "Hoci mám skúsenosti s prácou v médiách aj s pozíciou hovorcu, uvedomujem si, že rozsah komunikácie v mene predsedu vlády je oveľa širší a vyžaduje si rýchlu, niekedy až okamžitú reakciu. Práve preto som pripravený kolegom novinárom poskytovať odborné, kvalitné a náležité odpovede na ich otázky. Premiér Ľudovít Ódor po svojom vymenovaní uviedol, že za krátky čas pôsobenia jeho vlády chce pre rozvoj Slovenska urobiť maximum. A profesionálnou komunikáciou s médiami chcem k tomuto cieľu prispieť aj ja," povedal Peter Majer.

Ódor sa po vymenovaní
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Viac o téme: Eduard HegerĽudovít ÓdorMatej NeumannPeter Majer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu