Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V čase dočasných hraničných kontrol posilní políciu denne do 150 vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Počas dočasných kontrol na hraniciach od 24. mája do 8. júna môže Policajný zbor denne posilniť do 150 vojakov Ozbrojených síl (OS) SR. Vyčlenenie vojakov v stredu schválila vláda. Ako zdôvodnil predkladateľ, sily a prostriedky polície na zabezpečenie kontrol nepostačujú.

"Na základe požiadavky Policajného zboru a aktuálnych personálnych a materiálno technických možností Ozbrojených síl SR budú vyčlenení profesionálni vojaci určovaní do spoločných hliadok s príslušníkmi Policajného zboru na bývalých hraničných priechodoch na vnútorných hraniciach SR s Rakúskou republikou, Maďarskom, Českou republikou, Poľskou republikou," priblížili predkladatelia.

archívne video 

Ministri vnútra V4 rokovali o nelegálnej migrácii: Podľa Mikulca je dôležitá ochrana vonkajšej hranice (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Dočasné obnovenie kontrol na vnútorných hraniciach SR vláda schválila v súvislosti s konaním bezpečnostnej konferencie Globsec 2023. Má sa tak vytvoriť tzv. prvý filter na zabránenie príchodu osôb, ktoré by mohli ohroziť verejný poriadok.

Viac o téme: VojaciPolícia Hraničné kontroly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu