Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovák mal doviezť tisíce ton odpadu až z Talianska: Teraz mu hrozí väzenie!

Slovák mal voziť tisíce ton odpadu z Talianska
Slovák mal voziť tisíce ton odpadu z Talianska (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi polícia vzniesla obvinenie voči 35-ročnému Slovákovi s trvalým pobytom v rakúskom Kittsee a jednej právnickej osobe so sídlom v Banskej Bystrici. Páchateľom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Karolína Barinková.

Priblížila, že nakladali s odpadmi vo veľkom rozsahu, vyčíslenom na takmer 475 000 eur s DPH, a to v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi. Vyšetrovateľ vzniesol voči mužovi a právnickej osobe obvinenie aj z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi v štádiu pokusu. "V októbri 2021 mal v úmysle uložiť a ponechať odpad pochádzajúci z územia Talianskej republiky v rámci cezhraničnej prepravy na území Slovenskej republiky," doplnila Barinková.

 

SLOVÁK MAL VOZIŤ TISÍCE TON ODPADU Z TALIANSKA NA SLOVENSKO: HROZÍ MU ZA TO BASA Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, May 9, 2023

Ozrejmila, že na pozemkoch bývalého areálu Vodohospodárskej výstavby v obci Gabčíkovo (okres Dunajská Streda) protiprávne uložili a ponechali odpad na inom mieste než na mieste na to určenom. "Obvinení takto uložili skoro 3600 ton odpadu, ako plasty a guma, textílie a zmesový komunálny odpad," podotkla.

Štyri návesy mali prevážať gumu a plasty

Z dokladov sprevádzajúcich cezhraničnú prepravu podľa nej vyplývalo, že štyri návesy mali prevážať gumu a plasty. "Pričom v skutočnosti išlo o textílie, komunálny a iný zmesový odpad," spresnila. Obvinení sa podľa nej pokúsili uložiť a ponechať odpad na inom mieste než na mieste na to určenom bez úmyslu zhodnotiť alebo zneškodniť ho v súlade so zákonom, a to v hodnote skoro 14 000 eur.

Viac o téme: DovozOdpadPolícia Obvinenie Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu