Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meloniová navštívila v nemocnici Berlusconiho: Podľa nej je už takmer zdravý

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/AP/Geert Vanden Wijngaert)

MILÁNO - Šéfka talianskej vlády Giorgia Meloniová navštívila v nedeľu v milánskej nemocnici bývalého premiéra Silvia Berlusconiho, ktorý sa tam už od začiatku apríla lieči z pľúcnej infekcie. Meloniová po vyše hodinovom stretnutí vyhlásila, že 86-ročný Berlusconi sa už takmer úplne zotavil, je v dobrej forme a intenzívne sa venuje práci, informuje tlačová agentúra ANSA.

"Berlusconi je vo veľmi dobrej nálade, rýchlo sa uzdravuje a napriek svojej hospitalizácii neustále pracuje a študuje najdôležitejšie spisy," uviedla premiérka po stretnutí, ktoré sa uskutočnilo v expremiérovej izbe v nemocnici San Rafaele v Miláne. 

Podľa Meloniovej úradu obaja lídri, zastupujúci dve z troch strán pravicovej koalície, "hovorili o budúcich scenároch, ďalších iniciatívach vlády a (vládnej) väčšiny". Trojnásobného talianskeho premiéra hospitalizovali v milánskej nemocnici San Raffaele 5. apríla. Jeho lekári neskôr oznámili, že trpí zápalom pľúc súvisiacim s leukémiou, o ktorej predtým verejnosť nebola informovaná. Prvý týždeň strávil Berlusconi na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Expremiér strávil v nemocnici ďalšiu pokojnú noc

Neskôr lekári oznámili, že sa jeho stav stabilizoval a začal sa zlepšovať. V najnovšom nedeľnom hlásení uviedli, že expremiér strávil v nemocnici ďalšiu pokojnú noc, avšak termín jeho prepustenia do domáceho ošetrenia sa podľa nich zatiaľ nedá predpovedať. Berlusconi minulý víkend predniesol prvý príhovor od začiatku svojej hospitalizácie. Vo vopred nahratom videoposolstve sa prihovoril k delegátom zjazdu svojej strany Forza Italia.
 

Viac o téme: Návšteva NemocnicaSilvio BerlusconiGiorgia Meloniová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu