Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V stredu by malo pokračovať hlavné pojednávanie s expolicajtom Jánom Kaľavským

Ján Kaľavský
Ján Kaľavský (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Proces v prípade obžalovaného expríslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Kaľavského by mal na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračovať v stredu (10. 5.). Obžalovaný sa na pojednávaniach osobne nezúčastňuje, keďže sa nachádza v Bosne a Hercegovine, kde požiadal o azyl. Podozrenia z korupcie a prezrádzania dôverných informácií z prostredia polície v minulosti odmietol.

Hlavné pojednávanie by malo pokračovať i vo štvrtok (11. 5.) a v piatok (12. 5.). Ďalšie termíny sú naplánované aj na jún. Vypovedať by malo viacero svedkov vrátane expolicajta Mariána K., ktorý sa tiež nachádza v Bosne a Hercegovine.

Archívne video

Advokátka Jána Kaľavského Eva Mišíková po tom, ako sudca odročil pojednávanie (Zdroj: Topky/Maaty)

Podľa obžaloby mal Ján Kalavský od novembra 2019 do marca 2021 prijať od Petra Petrova alias Tigra hotovosť či mobilný telefón ako protihodnotu za poskytovanie informácií z prostredia NAKA. Petrovi Petrovi mal okrem iného vyzradiť informácie o pripravovaných vyšetrovacích alebo operatívnych úkonoch voči nemu i skupine takáčovcov.

Peter P. mal za to obžalovanému zabezpečiť výmenu kuchynských okien na chate či kúpu a servis auta. Informácie o pripravovaných akciách Očistec či Judáš mal podľa obžaloby poskytnúť Ján K. aj ďalším neoprávneným osobám.

Viac o téme: ExpolicajtSúd NAKAJán KaľavskýPeter Petrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu