Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Prievidzi horela opustená budova: Pre požiar evakuovali žiakov zo školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia - Trenčiansky kraj)

PRIEVIDZA - Zásah hasičov si vo štvrtok dopoludnia vyžiadal požiar opustenej budovy na Ulici energetikov v Prievidzi. Pre udalosť preventívne evakuovali žiakov z blízkej základnej školy (ZŠ). Informoval o tom hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Požiar vznikol vo vnútorných priestoroch bývalých potravín na sídlisku Kopanice, ide o jednopodlažnú budovu s rozmermi 20 x 20 metrov. Z objektu sa šíril i dym," načrtol Petrík. Oheň podľa neho zasiahol približne tretinu budovy a časť strechy.

Udalosť hasičom nahlásili krátko po 9.30 h. Na miesto prvotne vyslali šiestich príslušníkov v Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvomi cisternovými vozidlami. "Keďže sa v blízkosti nachádza aj budova ZŠ, žiakov preventívne riaditeľka evakuovala na školský dvor. V tejto súvislosti na miesto vyslali ešte ďalšie cisternové vozidlo z Prievidze a sanitné vozidlo z Trenčína," priblížil Petrík.

Hasiči po príchode na miesto vykonali prieskum, v budove nenašli žiadnu osobu

Hasiči po príchode na miesto vykonali prieskum, v budove nenašli žiadnu osobu. Požiar lokalizovali krátko pred 10.30 h. "Aktuálne vyhľadajú skryté lokálne ohniská prostredníctvom termovíznej kamery, ktoré následne likvidujú a rozoberajú časť strechy," opísal Petrík. Dovedna na mieste zasahovalo desať príslušníkov HaZZ, ktorým pomáhali piati dobrovoľní hasiči z Nedožier-Brezian. Na miesto príde i zisťovateľ príčin požiaru. Príčiny udalosti zisťujú.
 

Viac o téme: PožiarHasičiŽiaciEvakuáciaPrievidzaHAZZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu