Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

AKTUÁLNE Akcia NAKA v dedine blízko Bratislavy! Zadržať mali starostu, prehľadávajú budovy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA – Starosta obce Borinka, ležiacej len pár kilometrov od Bratislavy, má byť v rukách polícia. Zadržať ho údajne mali pre vyšetrovanie zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Národná kriminálna agentúra mala zasahovať priamo na obecnom úrade. Informuje o tom portál Aktuality.sk. Zadržať mali starostu obce Miroslava Paulena. Policajti mali uskutočniť zároveň aj prehliadky iných priestorov.

Archívne video: NAKA zasahuje na západnom Slovensku: Medzi obvinenými je aj šéf známych čerpacích staníc

NAKA zasahuje na západnom Slovensku: Medzi obvinenými je aj šéf známych čerpacích staníc (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako informujú, v súvislosti s dianím v Borinke nedávno začala konať aj Okresná prokuratúra v Malackách. Prokurátor si vyžiadal spis týkajúci sa istého stavebného konania a skúma, či bolo všetko v súlade so zákonom. Má ísť o dva domy na začiatku obe, ktorých stavba sa začala bez povolenia. To mal stavebník získať až dodatočne. Dnes sú už obe budovy skolaudované. „Predmetná vec je predmetom prieskumu v rámci netrestného úseku prokuratúry, a teda Okresná prokuratúra Malacky preskúma postup správneho orgánu (stavebného úradu) v predmetných konaniach a naň nadväzujúce splnenie podmienok na vydanie rozhodnutí,“ uviedla prokuratúra.

Starosta pre portál pred pár dňami vysvetlil, že stavebníkovi najskôr jeho aktivity zastavili. "Štátny stavebný dohľad ho nechal dokončiť strechu a nariadil stavbu zakonzervovať. Dal mu aj pokutu,“ povedal. Ďalšiu pokutu mu mala dať obec. „Za každý dom musel zaplatiť 5-tisíc eur, lebo staval bez povolenia. Len po dedine sa začali šíriť krčmové reči, že tie peniaze dal ako úplatok, čo je hlúposť. Bola to riadna pokuta zo strany obce,“ tvrdil starosta.

Naznačil tiež, že problém s prokuratúrou môže súvisieť s tým, že ako starosta podpísal kolaudáciu aj bez stanoviska SPP distribúcia. Tá totiž stavbu v tejto podobe neodsúhlasila. Čiastočne má totiž zasahovať do bezpečnostného pásma vysokotlakového plynovodu. Bezpečnostné pásmo na obe strany od plynovodu je 50 metrov. So stavbou okrem toho nesúhlasili ani vodohospodári. Dôvodom je, že domy stoja na záplavovom území. Stavebník na otázky portálu nereagoval.

Viac o téme: StarostaPolícia BorinkaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu