Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

PREDPOVEĎ POČASIA na víkend vás veľmi nepoteší: Na TÝCHTO miestach to bude hotová pohroma, dážď aj vietor

(Zdroj: SITA, gerryimages.com)

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred masívnym frontálnym systémom, ktorý ovplyvní nastávajúci víkend. Ten so sebou prinesie vlnu zrážok a na väčšine územia aj búrky. Vyššie teploty tak vystriedajú náhle búrkové mračná, ojedinele by mali padať aj krúpy. Jedinou príjemnou informáciou je snáď to, že na mnohých miestach síce bude daždivo a veterno, ale

Zo Severného mora prúdi na naše územie mimoriadne studený vzduch. Pociťovať ho začneme už v nočných hodinách z piatka na sobotu, informuje imeteo.sk. Nezostane to tak však počas celého víkendu, lebo voľné dni okrem množstva zrážok a oblačnosti prinesú postupne aj oteplenie. Dážď možno očakávať už v piatok večer na celom území západného a stredného Slovenska. 

archívne video

Krásne jarné počase vylákalo v nedeľu do bratislavského lesoparku množstvo ľudí (Zdroj: Topky/Maarty)

Sobota má byť charakteristická premenlivým počasím s početnými zrážkami. Tie by mali slabnúť spolu s oteplením, ktoré na západe Slovenska prinesie očakávanú teplotu +20 stupňov Celzia. Oteplenie však pocitovo znížia búrky v sobotu popoludní. Numerické modely meteorológov predpokladajú výraznú búrkovú činnosť, ktorá sa z Rakúska a Česka presunie aj nad naše územie.

Búrky môžeme očakávať v sobotu najmä na západnom Slovensku, no objaviť sa majú aj v Trenčianskom kraji, na iných miestach iba ojedinele. Ojedinele nie sú vylúčené ani krúpy. Ostražitosť je na mieste aj s pribúdajúcim vetrom, ktorý so sebou prinesú búrkové mračná. V noci na nedeľu sa studený front presunie na východné Slovensko, kde možno očakávať zrážky najmä v nedeľu popoludní.

Viac o téme: PočasieDážďKrúpyBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu