Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dobrá voľba v politike končí! Drucker ohlásil veľké predvolebné spájanie: Pellegrini poslancov prichýli pod svoje krídla

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Strane Dobrá voľba definitívne odzvonilo, projekt exministra Tomáša Druckera prijal miesta na kandidátke strany Hlas, po prestupe poslancov plánujú postupný zánik strany. V predvolebnej kampani tak okrem nových tvári pribudne do strany Hlas aj neuveriteľná čiastka v rozpočte.

Strana Hlas-SD oznámila predvolebné spájanie s Dobrou voľbou: Do rozpočtu im to prinesie stovky tisíc eur (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Podľa Petra Pellegriniho (Hlas-SD) Hlas a Dobrá voľba ešte dnes podpíšu dohodu o spojení týchto dvoch politických strán. Podľa predsedu Hlasu sa tak stane bez toho, aby sa v strane vytvorila poslanecká platforma. „Na kandidátnej listine Hlasu budú už v tom čase bývalí členova Dobrej voľby,“ priblížil.

Drucker ocenil, že od Pellegriniho dostal ponuku na spojenie sa. „Myslím si, že sa so stranou Hlas zhodujeme v programových otázkach veľmi široko," skonštatoval. Dobrá voľba sa bude podľa jeho slov na kampani podieľať aj finančne. „Prostriedky, ktoré Dobrá voľba má, môžu predstavovať maximálne asi desať percent kampane," povedal Pellegrini.

Dobrá voľba v politike
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Strane Hlas tak pred septembrovými voľbami v rozpočte pribudnú stovky tisíc eur na predvolebnú kampaň. Na novinárske otázky Drucker odpovedal, že do rozpočtu Hlasu prinesú odhadom 200-tisíc eur. Zdrojom má byť pritom príspevok od štátu.

Dobrá voľba v politike
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Petter Pellegrini zároveň avizoval, že už onedlho navrhne aktuálneho predsedu strany Dobrá voľba Tomáša Druckera, ako člena predsedníctva Hlasu. S touto pozíciou v strane sa tak bude spájať aj významné miesto na kandidátke a voličskému oku na volebnej listine rozhodne neunikne.

Drucker aj Pellegrini sa zhodli, že ambíciou Hlasu-SD je vyhrať parlamentné voľby. „Budeme bojovať za čo najväčšiu priazeň ľudí. Budeme mať a máme ambíciu vyhrať parlamentné voľby, aby sme mohli my rozhodnúť, aká vláda bude riadiť krajinu," dodal Pellegrini.

Tomáš Drucker
Zobraziť galériu (4)
Tomáš Drucker  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: PellegriniDruckerDobrá voľbaHlas-SDVoľby 2023Predvolebná kampaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu