Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nelegálna pálenica ho mohla stáť život: Nastala explózia a muž skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici!

Finančná správa SR zaistila sústavu na výrobu domácich destilátov: Muž bol pri jej výbuchu vážne zranený. Zobraziť galériu (5)
Finančná správa SR zaistila sústavu na výrobu domácich destilátov: Muž bol pri jej výbuchu vážne zranený. (Zdroj: TASR - Colný úrad, Facebook/ Finančná správa, Getty Images)

VRANOV NAD TOPĽOU – Na východnom Slovensku došlo k incidentu v spojitosti s nelegálnou výrobou alkoholu. Po závažnej explózii čiernej pálenice skončil muž s vážnymi zraneniami v nemocnici. Celú situáciu aktuálne preverujú kriminalisti z finančnej správy, ktorí domácu sústavu na pálenie alkoholu už stihli zaistiť.

Ilustračné video:

Pálenica v Ochodnici (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Muž z východoslovenského okresu Vranov nad Topľou doplatil na svoju nelegálnu činnosť. O celej situácii informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská. Explóziou domácej pálenice sa v tejto chvíli zaoberá Kriminálny úrad finančnej správy. „Ten začal trestné stíhanie pre prečin nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov,“ priblížila hovorkyňa.

Nelegálna pálenica ho mohla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/ Finančná správa)

Kriminalisti mali taktiež zaistiť celú podomácky vyrobenú sústavu na pálenie alkoholu. „Dobrovoľne ho vydal zrejme blízky člen rodiny páchateľa. Vzhľadom na hospitalizáciu v nemocnici bude poverený príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy vykonávať procesné úkony, až keď to dovolí jeho zdravotný stav,“ uviedla hovorkyňa Rybanská.

Nelegálna pálenica ho mohla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

Skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici

Muž, ktorý nelegálnu pálenicu obsluhoval utrpel pri explózii vážne zranenia.  Výbuch mu spôsobil závažné popáleniny, kvôli ktorým musel byť hospitalizovaný v nemocnici. „Vzhľadom na hospitalizáciu v nemocnici bude poverený príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy vykonávať procesné úkony, až keď to dovolí jeho zdravotný stav," spresnila hovorkyňa finančnej správy.

Nelegálna pálenica ho mohla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/ Finančná správa)

Vyhnite sa nelegálnej výrobe destilátov, upozorňuje finančná správa

Kriminalisti z finančnej správy zároveň upozorňujú, aby sa občania vyhli nelegálnej výrobe destilátov. „O tom, že nie vždy sa skončí takáto činnosť bez následkov sa presvedčil aj muž, ktorý skončil v nemocnici s popáleninami. Prípadom sa zaoberá Kriminálny úrad finančnej správy. Ten začal trestné stíhanie pre prečin nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov,“ píše Finančná správa na sociálnej sieti.

Nelegálna pálenica ho mohla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/ Finančná správa)

Viac o téme: AlkoholVýbuchFinančná správaNelegálna pálenicaPálenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu