Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovské nešťastie pri Prešove: Rútiaci sa vlak zdemoloval celý náklad z kamióna po okolí, polícia má VIDEO!

Hrozivá zrážka vlaku s kamiónom Zobraziť galériu (5)
Hrozivá zrážka vlaku s kamiónom (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

PREŠOV - Pri Prešove sa na priecestí zrazil vlak s kamiónom. Vlaková doprava medzi Prešovom a Drienovskou Novou Vsou je aktuálne prerušená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojom webe.

Aktualizácia 17:35

Na úseku medzi Prešovom a Drienovskou Novou Vsou, kde došlo  k zrážke vlaku a kamióna, bola o 17.00 h obnovená vlaková doprava. Potvrdila to hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová.

Aktualizácia 16:23

Lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko  povedal, že zasahujúci záchranári ošetrili na mieste rušňovodiča s ľahkým zranením.

Aktualizácia 15:45

Polícia v týchto hodinách už zverejnila aj autentický kamerový záznam zo zrážky na priecestí. Na záberoch vidieť, ako sa oprotiidúci vodič menšieho vozidla snaží vodičovi kamiónu rukami naznačiť, aby nepokračoval v ďalšom približovaní sa k priecestiu, no márne.

Autentické video zo zrážky vlaku a kamión a v Prešove (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Všetko sa udialo doobeda

K nehode došlo krátko pred 10.00 h na železničnom priecestí pri okružnej križovatke ulíc Košická, Pražská, Petrovianská a Švábska. "Podľa informácií je rušňovodič ľahko zranený. Objednáva sa náhradná autobusová doprava," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová. Priecestie je podľa jej slov bez závor a výstražníky boli v činnosti. Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč uviedol, že k vážnym zraneniam pri nehode nedošlo. S kamiónom sa podľa jeho slov zrazil vlak - regionálny expres 1941, ten smeroval z Lipian do Košíc.

Vlak, ktorý sa zrazil s kamiónom na priecestí
Zobraziť galériu (5)
Vlak, ktorý sa zrazil s kamiónom na priecestí  (Zdroj: TASR/František Iván)

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, vlak, idúci z Prešova do Košíc, narazil do návesu kamióna prechádzajúceho cez železničné priecestie. "Okolnosti a príčiny zrážky sú predmetom policajného vyšetrovania," uviedla polícia. Lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko povedal, že zasahujúci záchranári ošetrili na mieste rušňovodiča s ľahkým zranením.

Zrážka vlaku s kamiónom na priecestí v Prešove (Zdroj: TASR/František Iván)

Pri nehode zasahovali aj hasiči, ktorí evidujú dvoch zranených, a to rušňovodiča a jedného z cestujúcich z vlaku. "Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

Vlak, ktorý sa zrazil s kamiónom na priecestí
Zobraziť galériu (5)
Vlak, ktorý sa zrazil s kamiónom na priecestí  (Zdroj: TASR/František Iván)

Viac o téme: VlakKamiónPriecestiePrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu