Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súd zamietol návrh na obnovu konania v kauze vraždy exprimátora Hurbanova

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) v utorok zamietol návrh Štefana Kaluza na povolenie obnovy konania v kauze vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Odpykáva si za ňu 25-ročný trest väzenia. Rozhodnutie nie je právoplatné. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Senát ŠTS skonštatoval, že na povolenie obnovy konania neboli splnené zákonné podmienky. "Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, pretože odsúdený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," podotkla Kudjáková.

Jedna rana z brokovnice

Objednávateľom vraždy Lászlóa Basternáka z roku 2010 mal byť Roman Ostružlík, objednávku mala ďalej sprostredkovať Alena Zsuzsová. Obaja si odpykávajú 21-ročný trest väzenia. Kaluz Basternáka zastrelil jednou ranou z brokovnice. Po tom, čo sa dal páchateľ na útek, začal po ňom strieľať Basternákov syn zo zbrane, ktorú mal v legálnej držbe. Jedna strela ho zasiahla do lakťa. Kaluzovi hrozilo doživotie, obžalovaný bol nielen z úkladnej vraždy, ale aj nedovoleného ozbrojovania. O obnovu konania žiadal aj v lete 2013.

Viac o téme: VraždaExprimátorHurbanovoŠTS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu