Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bödörov Bonul má nového oficiálneho majiteľa! Nitriansky podnikateľ predal firmu

Bratislavská pobočka Bonulu.
Bratislavská pobočka Bonulu. (Zdroj: Vlado Anjel)

NITRA - Súkromná bezpečnostná služba, ktorá získavala množstvo štátnych zákaziek, má nového majiteľa. Nitriansky podnikateľ Miroslav Bödör predal Bonul do Českej republiky.

Podnikateľ Miroslav Bödör, ktorý vlastnil súkromnú bezpečnostnú formu Bonul, už nebude oficiálnym majiteľom firmy. Bonul získaval množtsvo štátnych zákaziek. Podľa tlačovej správy je novým majiteľom od konca marca česká firma AMSCH Group, ktorú ovláda Michael Schnabl.

Nitriansky podnikateľ bude vo firme ešte dva roky pôsobiť ako externý konzultant a výkonným riaditeľom ostane Dalibor Remiš. Spoločnosť v tlačovej správe uvádza, že Schnabl sa takmer celý svoj profesionálny život pohybuje v sektore bezpečnosti a ochrany, kde z pozície výkonného riaditeľa takmer 25 rokov viedol významné spoločnosti, ako napr. Securitas Süd Deutschland, LOOMIS Österreich GmbH. Odkúpenie spoločnosti BONUL s.r.o. za úspech. V súčasnosti pôsobí aj ako Senior konzultant pre spoločnosť Bonul SK a CZ v oblasti bezpečnosti a Business Development. "Verím, že pod mojím vedením sa podarí ešte viac posilniť pozíciu spoločnosti na trhu v rámci východnej Európy,“ uviedol Schnabl.

K zmene vlastníckej štruktúry sa vyjadril aj súčasný majiteľ spoločnosti BONUL s.r.o., Miroslav Bödör. "Úprimne povedané, rozhodnutie odpredať vlastnícky podiel spoločnosti sa nerodilo ľahko, avšak vzhľadom na môj vek a potrebu spomaliť, som dospel k racionálnemu záveru zrealizovať tento predaj," povedal podnikateľ.

archívne video

Strana Za ľudí podala podnet kvôli udeleniu bezpečnostnej previerky SBS-ke Bonul

Zrušenie previerky

Začiatkom marca sa Národný správny súd zaoberal bezpečnostnou previerkou súkromnej bezpečnostnej firmy Bonul. Tá podala správnu žalobu, keď jej Národný bezpečnostný úrad ešte v roku 2020 zrušil previerku. 

Národný bezpečnostný úrad rozhodol o odobraní bezpečnostnej previerky ešte v roku 2020. Výbor Národnej rady SR na preskúmavanie rozhodnutí NBÚ odvolanie Bonulu proti tomuto rozhodnutiu zamietol. Spoločnosť reagovala podaním správnej žaloby.

Viac o téme: PredajFirmaMiroslav BödörBonul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu