Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladí smeráci nachytali Pellegriniho človeka na hruškách: Toto myslel vážne? Rýchla reakcia a koniec vo funkcii!

Kmec skončil v dôležitej funkcii po diskusii s Krúpom a Valáškom. Zobraziť galériu (2)
Kmec skončil v dôležitej funkcii po diskusii s Krúpom a Valáškom. (Zdroj: Smer-SSD, Topky/Vlado Anjel, FB/Peter Kmec)

BRATISLAVA - Zdá sa, že si nedal pozor na to, čo počas diskusie hovorí, alebo bolo všetko len účelovo nastrihnuté? Nech už to bolo akokoľvek, ikonický predstaviteľ diplomacie a člen Hlasu-SD Peter Kmer skončil v kľúčovej funkcii po tom, ako sa vyjadril v debate s Tomášom Valáškom (Progresívne Slovensko) a Jurajom Krúpom (SASKA) k citlivej téme - Rusko. Mladí sociálni demokrati, ktorí sú úzko spätí so Smerom-SD, si posvietili na jeho slová a dá sa povedať, že aj kvôli nim vo funkcii zahraničného tajomníka strany skončil.

VIDEO Mladí sociálni demokrati vyčítajú Petrovi Kmecovi jeho vyjadrenie v diskusii s Krúpom a Valáškom:

Mladí sociálni demokrati si podali Petra Kmeca po diskusii s Valáškom a Krúpom, vraj bije bandu s PS a SaS (Zdroj: Facebook/Mladí Sociálni Demokrati)

Na Kmecove slová upozornili Mladí sociálni demokrati (MSD) vo videu na sociálnej sieti Facebook. Podľa ich názoru boli "karty rozdané a mimovládky začali naplno pracovať". Uviedli to vo videu, v ktorom nastrihli slová dovtedajšieho zahraničného tajomníka Hlasu-SD Petra Kmeca, ktorý sa vyjadroval k zahraničnej politike Slovenska a k politike Ruska. "Zorganizovali diskusiu, kde sa opäť podsúvala ako najlepšia koalícia Hlas - PS - SaS," myslia si MSD.

Nemajú čo ponúknuť, a tak riešili len Smer, sťažujú sa MSD

Podľa nich sa počas diskusie hlavne riešil Smer, čo im prekážalo. "Čo sa týka nášho ukotvenia v západných štruktúrach spoločnosť sa zjednotila," povedal Kmec vo videu, pričom toto video je viackrát postrihané. "Všetky snahy hľadania alternatív je samovražda pre Slovensko. Takže toto musíme vysvetľovať aj našim voličom, či už ľavicovým alebo pravicovým," doplnil Kmec.

"Suverénna politika v čase globalizácie neexistuje. Žiadna krajina nie je suverénna. (..) Súhlasim s Jurajom (Krúpe, pozn. red.) v tom, že pre Rusko je Slovensko dôležité len vtedy, ak hráme nejakú úlohu užitočného idiota na rozbíjanie jednoty Európskej únie," dodal a povedal, že Hlas sa bude vyhýbať kontroverznej debate v prípade zahraničnej politiky počas predvolebnej kampane. Kmec dodal, že Hlas nebude skákať na "konfrontačnú nótu radikálnych politických strán".

Kmec reagoval ihneď po zverejnení zostrihu

Predstaviteľ Hlasu, aj keď označil tento zostrih za úmyselne urobený, začal konať a na sociálnej sieti oznámil svoj koniec vo funkcii v strane, z ktorej ale neodchádza. "Dnes som požiadal predsedu Hlasu Petra Pellegriniho o uvoľnenie z funkcie zahraničného tajomníka Hlasu. Uvedomujem si, že moje vyjadrenia v akademickej diskusii, hoci výrazne skreslené účelovým zostrihom vo zverejnenom videu, neboli v súlade s oficiálnou líniou strany. Želám si, aby Hlas vo voľbách uspel, ostávam v jeho poslaneckom klube a budem sa venovať svojej poslaneckej agende," skonštatoval Kmec, pričom jeho status prezdieľal aj sám Pellegrini.

Ten dodal, že Hlas presadzuje jasnú zahraničnú politiku, ktorá spočíva v slovenských záujmoch.

Mladí smeráci nachytali Pellegriniho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Čo vravia SaSkári na údajnú koalíciu s Hlasom a PS?

K tomu, či SaS pôjde do koalície s Hlasom a PS sa vyjadril aj predseda Mladých Saskárov Ladislav Kuna. "Video zverejnené mládežníckou organizáciou Smeru dokazuje, že našim kolegom, bohužiaľ, viac záleží na pobyte Roberta Fica na slobode, než na budúcnosti našej krajiny. Úspešne si totiž osvojili naratívy prokremeľskej propagandy a tak, ako ich materská strana, aj oni pri každej príležitosti podrývajú našu euro-atlantickú orientáciu. Na základe týchto postojov sa preto nemôžu diviť tomu, že sa od nich snaží dištancovať každý, kto má aspoň štipku zdravého rozumu a to ako doma, tak aj v zahraničí. Zo strany Smer sa v uplynulom období stala agentúra na zverejňovanie uniknutých a manipulatívne zostrihaných nahrávok. Svojim voličom dlhodobo neponúkajú žiadny program ani víziu, len nenávisť a pomstu. Je komické, ako Hlas na túto hru okamžite skočil," reaguje na Kmecov koniec vo funkcii v strane mladá časť SaS.

Viac o téme: DiskusiaSmer-SDSaSPeter PellegriniMladí sociálni demokratiProgresívne SlovenskoPeter KmecHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu