Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VAROVANIE meteorológov: Na týchto miestach sa pripravte popoludní na hromy, blesky a intenzívny dážď

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, gerryimages.com)

BRATISLAVA - Kým obyvatelia západného Slovenska majú za sebou pomerne príjemný veľkonočný pondelok, ktorý prial aj výletom do prírody, východná časť bola pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku vzduchu s menej priaznivým počasím. Obyvatelia Banského, Hanušoviec či Košíc si užili aj intenzívnejšie zrážky.

archívne video

Prevencia pred búrkami (Zdroj: Facebook/ Ministerstvo vnútra SR)

Prvý pracovný deň po veľkonočných sviatkoch nám práve najpríjemnejšie počasie neprináša. Od západu k nám postupuje frontálny systém a treba rátať s tým, že sa postupne rozprší na väčšine územia. Viac prehánok bude dnes na západe. Podľa informácií portálu imeteo.sk sa počasie zhorší popoludní, keď sa od západu začne nad Slovensko nasúvať zrážkové pole súvisiace s frontálnym systémom. Postupne sa rozprší na Záhorí a v nadchádzajúcich hodinách sa budú zrážky rozširovať ďalej smerom na východ.

Pred búrkami si dávajte pozor v tejto časti Slovenska

Meteorológovia varujú aj pred búrkami. Môžu sa vyskytnúť predovšetkým v severozápadnej časti Slovenska. Dobrou správou je, že by nemali by byť zvlášť výrazné či nebezpečné. Na rozdiel od Slovenska sa však v Nemecku pripravujú na naozaj nepríjemné počasie a nebezpečné búrky.  

Teploty u nás budú vcelku príjemné, od 12 do 17 stupňov Celzia, tak sa môžete vybrať ešte na príjemnú prázdninovú prechádzku, aj keď slnka sa dnes veľa neukáže.

Viac o téme: PočasieDážďBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu