Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Stačila sekunda nepozornosti! Vodič dodávky pri cúvaní zachytil dôchodkyňu: Fatálne následky

(Zdroj: KRPZ ZA)

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Stačila chvíľka a cúvanie sa zmenilo na drámu. V jednej z ulíc v obci Oravský Podzámok došlo k veľkej tragédii. Vodič dodávky tam pri cúvaní zachytil seniorku. Tej sa, žiaľ, nehoda stala osudnou.

"Dňa 03.04.2023 v ranných hodinách došlo na miestnej komunikácií vedúcej od cesty prvej triedy číslo 59 v obci Oravský podzámok, časť Dolná Lehota, okr. Dolný Kubín k dopravnej nehode," uviedla polícia. 

Archívne video: Do chodca narazilo smetiarske auto

Do chodca narazilo smetiarske auto (Zdroj: Facebook/Polícia Trnavský kraj)

K nešťastiu došlo tak, že 20-ročný vodič v miernom klesaní na uvedenej ceste cúval s nákladným motorovým vozidlom Opel Movano. Z neznámych príčin však zadnou časťou vozidla neštastne narazil do chodkyne, ktorá prechádzala poza cúvajúce vozidlo. Žiaľ, 64-ročná žena utrpela zranenia, ktorým v nemocnici podľahla.

"Vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti, príčiny a miera zavinenia tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodali.

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," pripomenuli. 

Viac o téme: NehodaChodkyňaCúvaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu