Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dôchodcovia, pozor: Pre sviatky sa menia termíny dôchodkov! Táto skupina si na peniaze počká o deň dlhšie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Blížiace sa sviatky menia termíny vyplácania dôchodkov. Zatiaľ čo niektorí seniori dostanú svoje každomesačné peniaze o niečo skôr, iným, naopak, budú vyplatené neskôr, ako pôvodne mali byť. Pozrite sa, či sa úpravy termínov dotknú aj vás.

Archívne video: Vláda podľa premiéra Hegera oznámila bezprecedentnú pomoc dôchodcom, ide o desiatky miliónov eur

Vláda podľa premiéra Hegera oznámila bezprecedentnú pomoc dôchodcom, ide o desiatky miliónov eur (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Sociálna poisťovňa upozornila seniorov, ktorí dostávajú dôchodok v hotovosti prostredníctvom pošty s výplatným termínom 8. a 10. deň v kalendárnom mesiaci, že počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov dochádza k zmene týchto výplatných termínov.

Dôchodcovia, pozor: Pre sviatky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Dôchodcom, ktorí majú dôchodok splatný 8. apríla 2023, vyplatí Sociálna poisťovňa dôchodok už o dva dni skôr - vo štvrtok 6. apríla 2023. Tí, ktorí majú dátum splatnosti 10. apríla 2023, dostanú dôchodok vyplatený s jednodňovým posunom v utorok 11. apríla 2023,“ uviedli.

To sa netýka dôchodcov, ktorým poisťovňa dôchodkové dávky zasiela na bankový účet. Táto skupina ich v obvyklých výplatných termínoch. K podobnému posunu pri dôchodkoch vyplácaných v hotovosti dôjde aj v máji. Dôchodky splatné 8. mája 2023 budú vyplatené až 9. mája 2023.

Viac o téme: PeniazeDôchodokSviatkySociálna poisťovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu