Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Policajtom sa do rúk dostalo VIDEO: Otec roka ich šokoval dvakrát! Najskôr nebezpečná jazda so synom a potom...

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

BRATISLAVA – Rodičia, tak takto teda nie! Policajtom sa do rúk dostalo video, ktoré zverejnili ako výstrahu pre ostatných, aby v záujme zdravia svojich detí neriskovali a jazdili s nimi nielen podľa predpisov, ale najmä bezpečne.

Video zachytáva otca, ktorý viezol svojho syna v nedeľu večer po "cyklo cestičke" uličkami Trnavy. „Malého chlapca mal postaveného na stredovej tyči a ľavou rukou ho počas jazdy pridŕžal. Otec sa mal pritom brániť slovami, že v minulosti sme sa všetci takto vozili, a neboli sme na bicykli len dvaja,“ prezradili detaily.

Otec viezol syna na bicykli: Šokovaná polícia upozornila, že takto sa to nikdy nerobí (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

„Policajti boli nedávno svedkami jazdy na bicykli aj ďalšieho otecka, ktorý po chodníku pre chodcov viezol podobným spôsobom svoju dcéru. Tá stála za ním na zadnom nosiči a otecko sa tváril v pohode, že v tom nevidí žiadny problém a takto jazdia pravidelne,“ doplnili.

Rodičom pripomenuli, že deti sa môžu na bicykli voziť na pomocnom sedadle na prepravu detí, v prívesnom vozíku určenom na prepravu detí či v detskom bicykli pevne spojenou tyčou s vodiacim bicyklom. S výnimkou vozíka musí mať okrem toho dieťa pri jazde na hlave riadne upevnenú ochrannú prilbu. Platí to aj v meste. Poukázali tiež na skutočnosť, že cyklisti sú po chodcoch najohrozenejšími účastníkmi premávky.

„Všetky bezpečnostné prvky a opatrenia robíte najmä kvôli zvýšeniu vlastnej bezpečnosti a ochrane vlastného života a zdravia,“ dodali.

Viac o téme: Jazda BicykelOtecSynCyklistaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu