Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V prípade neschválenia reformy hrozí školstvu prepadnutie stoviek miliónov

KDH
KDH (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - V prípade neschválenia reformy hrozí slovenskému školstvu prepadnutie stoviek miliónov z plánu obnovy. Upozornilo na to mimoparlamentné KDH. Kresťanskí demokrati žiadajú poslancov, aby odhodili svoje stranícke tričká a neblokovali reformu školstva. Informovala o tom hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

"Ak sa poslanci nedohodnú, hrozí prepadnutie stoviek miliónov určených pre už aj tak enormne podvyživené školstvo. Svojimi požiadavkami ohrozujú celý proces reformy a čerpania prostriedkov z plánu obnovy a odolnosti, predovšetkým poslanci SAS," upozornil člen predsedníctva KDH a expert na školstvo Martin Šmilňák. Dodal, že do slovenského školstva putujú financie na úrovni 4,6 percenta HDP, čo je hlboko pod priemerom EÚ.

Archívne VIDEO

Majerský: KÚ ukončila debaty o spoločnom postupe do volieb tým, čo urobila (Zdroj: Topky/Maarty)

Europoslankyňa Miriam Lexmann upriamuje pozornosť na výrazné zaostávanie slovenského systému vzdelávania. "Slovenské školstvo zaostáva aj v oblasti nadobúdania nových zručností, tiež v digitálnej transformácii a technológii etickej umelej inteligencie. Z dlhodobého hľadiska to môže tvoriť veľký problém pre ľudí pri nástupe na trh práce," podotkla.

Viac o téme: ŠkolstvoReformaKDH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu