Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri kontrole auta na Kysuciach našli zakázanú drogu kratom

Pri kontrole vozidla našli zakázanú drogu kratom. Zobraziť galériu (2)
Pri kontrole vozidla našli zakázanú drogu kratom. (Zdroj: TASR/Colný úrad Žilina)

ŽILINA - Pri kontrole vozidla na Kysuciach našli žilinskí príslušníci finančnej správy v ruksakoch štyri balenia na Slovensku zakázanej drogy kratom. Prípad postúpili orgánom činným v trestnom konaní. Informuje hovorkyňa Colného úradu (CÚ) v Žiline Božena Chríbiková.

Osobné vozidlo, ktoré viedol 18–ročný muž, zastavili z dôvodu kontroly prepravovaného tovaru. "Vodič cestoval z Českej republiky. Nebol sám, spolu s ním sa v aute viezla aj ďalšia osoba. Išlo o niekoľko mesiacov staršieho spolujazdca," konkretizovala hovorkyňa.

Pri kontrole vozidla našli zakázanú drogu kratom.
Zobraziť galériu (2)
Pri kontrole vozidla našli zakázanú drogu kratom.  (Zdroj: TASR/Colný úrad Žilina)

V dopravnom prostriedku u posádky pochádzajúcej zo Žiliny našli kontrolujúci otvorenú fľašu vodky. Položenú ju mali na podlahe v zadnej časti vozidla. "Okrem nej sa na zadných sedadlách nachádzali aj dva ruksaky. Po vykonaní dôslednej prehliadky v jednom z nich príslušníci finančnej správy zbadali tri balenia omamných a psychotropných látok s názvom kratom a v druhom bolo jedno balenie rovnakej látky," priblížila Chríbiková. Upozornila, že na Slovensku je kratom, ktorý sa zvykne používať na odvykanie od heroínu, morfínu a iných opioidných drog, z dôvodu vážnych bezpečnostných obáv, zakázaný od decembra 2021.

Viac o téme: DrogyZakázanéSlovenskoKysuceKratom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu