Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál na ministerstve zdravotníctva: V kancelárii štátnej tajomníčky mali nájsť odpočúvacie zariadenie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Na ministerstve zdravotníctva mala zavládnuť nepríjemná atmosféra. Dôvodom je podozrenie, že štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská bola odpočúvaná tajne nainštalovaným zariadením, ktoré malo byť nájdené v jej kancelárii. Celý prípad však komplikuje to, že zariadenie malo po jeho odhalení zmiznúť.

Odpočúvacie zariadenia sa malo nájsť ešte koncom minulého týždňa. Upozornil na to portál zive.sk s odvolaním sa na svoje zdroje. Samotný rezort sa k prípadu nevyjadril. „Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné zo strany ministerstva poskytnúť bližšie informácie nad rámec informácií, ktoré vám poskytne alebo poskytlo Prezídium Policajného zboru SR,“ uviedli. Ani polícia však bližšie informácie poskytnúť nechcela.

Archívne video: Prezidentka poverila vedením rezortu zdravotníctva Hegera, nahradí Lengvarského

Prezidentka poverila vedením rezortu zdravotníctva Hegera, nahradí Lengvarského (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

To, ako dlho sa malo odpočúvacie zariadenie v kancelárii štátnej tajomníčky nachádzať, známe nie je. Tiež nie sú známe detaily o danom zariadení. Nevie sa teda, či prenášalo iba zvuk, alebo aj obraz a či sa záznamy z neho posielali na server, alebo sa ukladali len v lokálnej pamäti zariadenia, odkial ich musel niekto manuálne vybrať. Nateraz nie je známe ani to, kto a ako mal jeho prítomnosť odhaliť.

Škandál na ministerstve zdravotníctva:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

TV Markíza uviedla, že NAKA zariadenie po príchode na ministerstvo už v kancelárii nenašla. Políciu totiž z ministerstva nezalarmovali hneď, ale údajne až na druhý deň. Zrejme tak cez noc zmizlo.

Veľmi podobným spôsobom mal byť odpočúvaný dnes už bývalý minister Marek Krajčí. Aj vtedy malo však zariadenie cez noc zmiznúť, zostať po ňom mala len úchytka. Polícia v tom čase začala trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru spáchaného závažnejším spôsobom konania. To bolo však nakoniec prerušené. 

Viac o téme: Ministerstvo zdravotníctvaOdpočúvanieOdpočúvacie zariadenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu