Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Polícia preveruje oznam o nahlásenej bombe na bratislavských súdoch

Okresný súd Bratislava I
Okresný súd Bratislava I (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Policajti preverujú hodnovernosť oznámenia, že na bratislavských súdoch sa má nachádzať bomba. Potvrdila to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Ako ďalej uviedla, oznámenie bolo polícii doručené prostredníctvom telefonického hovoru. Policajti v tejto súvislosti vykonávajú v priestoroch súdov potrebné úkony za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov.

Pojednávanie v kauze Chachaland odročili pre nahlásenú bombu

Utorkové pojednávanie v kauze údajného sexuálneho zneužívania v tábore Chachaland na Okresnom súde Bratislava II odročili pre nahlásenú bombu na 25. apríla. Hlavný organizátor tábora Roman P., ktorý čelí podozreniam zo sexuálneho zneužívania vtedy maloletej chovankyne tábora, sa na pojednávaní na svoju žiadosť nezúčastnil. Na ďalšie pojednávanie predvolajú zostávajúcich svedkov.

V utorok na súde okrem iných vypovedala exmanželka obžalovaného, ktorá v minulosti pôsobila v tábore ako jedna z vedúcich. Nespomína si, že by sa s poškodenou Katarínou stretla, približne v tom čase podávala žiadosť o rozvod a v tábore už nepracovala. Doplnila, že ich dcéra, ktorá v čase údajného zneužívania tiež navštevovala tábor, jej nikdy nespomínala, že by vedela o nejakom vzťahu medzi obžalovaným a poškodenou.

Svedkyňa si pamätá poškodenú ako dieťa v tábore

Ďalšia svedkyňa sa s obžalovaným prvýkrát stretla, keď ju oslovil na pozíciu vedúcej. Poškodenú si pamätá ako dieťa v tábore, vtedy mala pocit, že má neštandardný vzťah s obžalovaným. Katarínu vnímala ako smutnú a plachú, obžalovaný sa mal o ňu starať. Podotkla, že Romana P. videla s Katarínou častejšie ako s jeho vlastnou dcérou, ktorá s nimi bývala v jednej budove. Do ďalších táborov svedkyňa nešla kvôli osobe obžalovaného.

Pred sudcom vypovedala v utorok aj ďalšia vedúca z tábora. Nebola svedkom žiadnych dotykov, nevedela preto povedať, či bol medzi poškodenou a obžalovaným nadštandardný vzťah. Katarínu vnímala ako kamarátku jeho dcéry. Potvrdila, že dievčatá boli v tábore spolubývajúce, v tej istej chatke, v ktorej býval aj obžalovaný.

Poškodenú vypočul súd ešte vlani na hlavnom pojednávaní v závere mája. Obžalovaný na začiatku procesu odmietol vinu. Tvrdil, že mali len kamarátsky vzťah a k žiadnym intímnostiam nedošlo, hoci ona sa podľa jeho slov do neho zaľúbila.

Polícia údajnú bombu na bratislavských súdoch nenašla

Polícia sa v utorok predpoludním zaoberala oznámením o bombe na bratislavských súdoch. Po preverení žiadny výbušný systém v budovách súdov nenašla. Potvrdil to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. "Pyrotechnické prehliadky skončili s negatívnym výsledkom, prítomnosť výbušného systému sa nepreukázala," priblížil hovorca. Oznámenie o tom, že sa má na bratislavských súdoch nachádzať bomba, prijala polícia v utorok doobeda prostredníctvom telefonického hovoru.

Viac o téme: BombaPolícia Súd Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu