Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KDH rokuje s Kresťanskou úniou: Debaty s Dzurindom už ukončili

Predseda hnutia Milan Majerský
Predseda hnutia Milan Majerský (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Mimoparlamentné KDH rokuje o predvolebnej spolupráci s členmi Kresťanskej únie. Donedávna hovorilo aj s expremiérom Mikulášom Dzurindom, ďalšie rokovania už neprebiehajú. Hnutie nebude rokovať ani so vznikajúcou stranou Jablko europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej. Uviedol predseda hnutia Milan Majerský.

"Nezáväzné rokovania prebiehajú na úrovni stretnutí s jednotlivcami z konzervatívneho prostredia aj s členmi Kresťanskej únie, ktorí prejavili záujem ísť do KDH. Rokovanie máme mať aj s vedením Kresťanskej únie," ozrejmil Majerský.

Archívne video: Predseda KDH Milan Majerský: Hegerovi sme hodili záchranné koleso, Modrá koalícia pripomína falošnú hru

Predseda KDH Milan Majerský: Hegerovi sme hodili záchranné koleso, Modrá koalícia pripomína falošnú hru (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Hnutie sa posilňuje o odborníkov z konzervatívneho spektra. "Spájame ich na našej kandidátke," skonštatoval. "Hodnotový svet KDH je konzervatívny, týmto smerom sme otvorení diskutovať o príchode nových osobností do hnutia," dodal šéf KDH.

Rokovania s Hegerom sa neuskutočnia

Majerský zopakoval, že s novým projektom dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera nebude rokovať. "S konzervatívnymi hodnotami majú problém mnohí čelní predstavitelia nového Hegerovho projektu OĽANO 2. Keďže sme presvedčení, že konzervatívci na Slovensku si v politike zaslúžia jasné stabilné zastúpenie, nevieme si predstaviť, o čom by sme mali s novou stranou rokovať," skonštatoval. KDH deklaruje, že do volieb ide samostatne, Hegerovi ponúkalo ešte začiatkom roka druhé miesto na kandidátke.
 

Viac o téme: KDHMilan MajerskýKresťanská úniaVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu