Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Parlamentný výbor sa bude zaoberať postrelením študentky na policajnej akadémii: Pozvali Kurilovskú aj Mikulca

Postrelená študentka Michaela a inštruktor Vladimir.
Postrelená študentka Michaela a inštruktor Vladimir. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Prípadom postrelenia študentky Akadémie Policajného zboru (PZ) v Bratislave sa bude zaoberať Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť na mimoriadnom zasadnutí v utorok 14. marca. Na výbor sú pozvaní dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec, ako aj rektorka akadémie Lucia Kurilovská. Informovalo o tom komunikačného oddelenia SaS.

Šéf výboru Juraj Krúpa (SaS) sa chce zaujímať o to, či je v tejto súvislosti zle nastavený systém alebo šlo o zlyhanie jednotlivca. V prípade je podľa neho viac otázok ako odpovedí. "Kompetentní musia streľbu dôsledne vysvetliť, pretože postrelená študentka bude mať zrejme doživotné následky," dodal Krúpa.

Archívne video: K stredajšej streľbe na Zámockej sa vyjadril aj Lipšic: Vrah doma nechal list na rozlúčku a aj vražednú zbraň!

K stredajšej streľbe na Zámockej sa vyjadril aj Lipšic: Vrah doma nechal list na rozlúčku a aj vražednú zbraň! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Študentku prvého ročníka policajnej akadémie postrelil 1. marca inštruktor počas výcviku. K udalosti došlo v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. Študentku so zraneniami previezli do nemocnice. Policajti začali trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví.

 

Viac o téme: StreľbaAkadémia Policajného zboruRoman MikulecPostrelená študentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu