Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rezort vnútra nesúhlasí s akýmkoľvek presunom policajtov do Slovenskej inšpekcie životného prostredia

(Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR zásadne nesúhlasí s akýmkoľvek presunom policajtov do Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP). Počítalo sa s tým v rámci Koncepcie boja proti environmentálnej protiprávnej činnosti. Uviedla to Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PPZ).

archívne video: Polícia navštevuje školské a predškolské zariadenia: Prevencia detí je dôležitá

Polícia navštevuje školské a predškolské zariadenia: Prevencia detí je dôležitá (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Policajný zbor podľa Hrabovskej nedisponuje kapacitami na presunutie. Zároveň žiadny policajt, aktuálne zaradený na odbore odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality PPZ, neprejavil o presun záujem.

"Je potrebné uviesť, že presun policajtov podľa návrhu by bol zároveň v rozpore s plánom obnovy a odolnosti Európskej únie. Doposiaľ teda neprišlo k žiadnemu presunu policajtov," povedala Hrabovská. Doplnila, že presunutím by sa vytvoril duplicitný orgán činný v trestnom konaní k existujúcemu odboru, ktorý pôsobí v rámci štruktúry policajného zboru. Rezort vnútra tiež v pripomienkach adresoval organizačné, právne, logistické a najmä ekonomické dôvody.

Vytvorenie vyšetrovacej zložky SIŽP vyplýva z Koncepcie boja proti environmentálnej protiprávnej činnosti. SIŽP by sa mala transformovať na Inšpekciu životného prostredia SR. Udiať by sa tak malo v júni 2023. Cieľom má byť posilnenie jej postavenia, pôsobnosti a právomocí.

Viac o téme: PresunPolícia Ministerstvo vnútraSlovenská iinšpekcia životného prostredia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu