Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Andrej Danko v súvislosti s voľbami: Záujem by mal o opozičný blok so Smerom a Hlasom

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná SNS pokračuje v rokovaniach s ďalšími stranami o vytvorení opozičného bloku v súvislosti s parlamentnými voľbami. Ďalšie stretnutie má byť v apríli. Šéf SNS Andrej Danko by mal záujem o opozičný blok so Smerom-SD a mimoparlamentným Hlasom-SD, no skonštatoval, že v tomto zložení to už asi nebude možné.

Ďalšie stretnutie už má byť bez strany Socialisti.sk. "Tí sa rozhodli, že v tejto etape nebudú rokovať. Nie sú žiadne konkrétne výsledky, debatujeme o vytvorení opozičného bloku a máme rôzne varianty spolupráce," uviedol Danko. SNS tak má ďalej rokovať so subjektmi Slovenský patriot, Národná koalícia a s Komunistickou stranou Slovenska.

Andrej Danko v súvislosti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Ján Zemiar)

SNS ponúklo predsedom týchto strán miesta na svojej kandidátnej listine. "Pokiaľ nenastane zhoda v postupe do volieb, je povinnosťou SNS ísť do volieb samostatne alebo s lídrami politických strán, ktorí budú ochotní byť na kandidátnej listine SNS," dodal. "Pre mňa bola a je priorita presviedčať Pellegriniho a Fica o veľkom opozičnom bloku," vyhlásil Danko.

VIDEO Smer na tlačovej konferencii tvrdí, že vie, prečo si vládna koalícia odhlasovala septembrový termín volieb

Smer na tlačovej konferencii tvrdí, že vie, prečo si vládna koalícia odhlasovala septembrový termín volieb (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Myslí si, že to nebude možné

Vzhľadom na ich konflikt to však podľa Danka pravdepodobne nebude možné. Zároveň deklaruje, že SNS nepôjde na kandidátku inej strany. Smer-SD aj Hlas-SD už avizovali, že do volieb pôjdu samostatne. Predseda Smeru-SD Robert Fico zároveň odkázal SNS, že jej želá, aby prekročila päť percent potrebných na vstup do parlamentu.

Viac o téme: Parlamentné voľbySNSAndrej DankoOpozičný blok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu