Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mesto Ružomberok podalo trestné oznámenie pre dodatok k novej plavárni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/LeventKonuk)

RUŽOMBEROK - Mesto Ružomberok a mestská spoločnosť CZT Ružomberok podali na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie pre podozrenie z možného spáchania trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Dodal, že trestné oznámenie sa týka závažných zistení v oblasti spôsobu a okolností uzatvorenia dodatku k zmluve o diele, predmetom ktorej je výstavba novej mestskej plavárne.

"Dodatok k zmluve bol uzatvorený bez vedomia a súhlasu Mestského zastupiteľstva v Ružomberku," vysvetlil Miškovčík. Došlo ním k zvýšeniu vysúťaženej ceny diela z 7.151.562 eur bez DPH na 8.309.979 eur bez DPH. Ide teda o celkové zvýšenie o 1.158.416 eur.

Zvýšenie ceny hodnotia ako ekonomicky neopodstatnené

Podľa primátora Ružomberka Ľubomíra Kubáňa hodnotia zvýšenie ceny diela ako odporujúce platnej právnej úprave, ekonomicky neopodstatnené a popierajúce základné zásady hospodárneho nakladania s mestským majetkom. "K jeho uzatvoreniu došlo napriek tomu, že financovanie zvýšenej ceny diela nebolo finančne zabezpečené," povedal Kubáň.

Ružomberské mestské zastupiteľstvo ešte 16. decembra minulého roka na mimoriadnom rokovaní poverilo primátora, aby zaviazal konateľov mestskej spoločnosti CZT k zrušeniu dodatku k zmluve o diele na výstavbu novej mestskej plavárne. Uznesenie vtedy jednohlasne podporilo všetkých 21 prítomných poslancov.

Viac o téme: PlaváreňGenerálna prokuratúraTrestné oznámenieRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu