Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Veľké zmeny u Hegera: Jeho pravá ruka oznámila definitívny koniec! Už má náhradu, je ňou TENTO muž

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Poverený premiér Eduard Heger bude mať od budúceho týždňa nového hovorcu. Stane sa ním bývalý novinár Matej Neumann, ktorý má bohaté skúsenosti aj s touto prácou. Na pozícii vystrieda doterajšiu hovorkyňu Ľubicu Janíkovú. Tá končí po necelých dvoch rokoch.

Archívne video: Premiér Heger sa vyjadruje k už rok trvajúcemu konfliktu na Ukrajine

Premiér Eduard Heger vyzdvihol úlohu Ústavného súdu chrániť ústavnosť v SR (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Pre Neumanna nie je prostredie Úradu vlády a práca s Hegerom žiadnou novinkou. V kancelárii predsedu vlády SR totiž pôsobí od roku 2021. „S médiami pracujem počas takmer celej svojej profesionálnej kariéry. Uvedomujem si, že komunikovať v mene predsedu vlády, ale aj úradu vlády ako inštitúcie, je veľkou zodpovednosťou. O to viac v náročných ekonomických časoch a v období ruskej agresie na Ukrajine. Doterajšia komunikácia mediálneho tímu aj samotného predsedu vlády smerom k médiám bola vždy korektná a ja som pripravený v nastolenom trende pokračovať,“ povedal. V minulosti pôsobil ako novinár v TV Markíza a neskôr na viacerých hovorcovských pozíciách v štátnej správe aj v súkromnom sektore.

Veľké zmeny u Hegera:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: linkedIn/Matej Neumann)

Doterajšia hovorkyňa Ľubica Janíková túto pozíciu zastávala od júna 2021. „Keď som prichádzala na úrad, vyhlásila som, že byť hovorkyňou predsedu vlády je profesionálnou výzvou a neopakovateľnou príležitosťou. Po takmer dvoch rokoch v tejto pozícii môžem svoje slová len potvrdiť,“ uviedla.

Veľké zmeny u Hegera:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Toto obdobie označila za intenzívne a náročné. Podľa jej slov si vyžadovalo maximálne nasadenie. "Dnes som však dospela k rozhodnutiu, že sa chcem profesionálne posunúť iným smerom. Som vďačná za všetky skúsenosti, ktoré som na úrade nadobudla. Ďakujem predsedovi vlády SR Eduardovi Hegerovi, ďakujem aj svojim kolegom z mediálneho tímu a kancelárie predsedu vlády,“ dodala.

Neumann sa úlohy hovorcu tretieho najvyššieho ústavného činiteľa ujme oficiálne v pondelok 27. februára 2023. 

Viac o téme: HovorcaÚrad vládyEduard HegerĽubica JaníkováMatej Neumann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu