Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prípad Kičurových zlatých tehličiek nekončí: Vyšetrovanie naďalej pokračuje, potvrdila polícia

Kajetán Kičura prichádza
Kajetán Kičura prichádza (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - V prípade obvineného exšéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána Kičuru naďalej pokračuje vyšetrovanie. Potvrdil to vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

''Stíhaný je za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti a za pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v jednočinnom súbehu s pokračovacím zločinom machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe," priblížil Slivka.

Kičura bol vo väzbe od apríla 2020

Väzobne stíhaný bol od apríla 2020.Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra v marci 2020. Kajetán Kičura, ktorému zaistili aj majetok, obvinenia odmietol. Národná kriminálna agentúra pri prehliadke bezpečnostnej schránky obvineného zaistila aj päť kilogramov zlatých tehličiek. Ich úschovou bola poverená banka.

archívne video

Kajetán Kičura zostáva vo väzbe: Potvrdil to jeho obhajca Rastislav Palovič (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Viac o téme: VyšetrovanieKajetán Kičura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu