Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nehoda neďaleko zastávky, do ktorej vpálil opitý Dědeček: FOTO Auto skončilo v lampe! Opäť úradoval alkohol

Nehoda neďaleko zastávky Zochova Zobraziť galériu (3)
Nehoda neďaleko zastávky Zochova (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Takmer sa stala ďalšia tragédia! Neďaleko zastávky Zochova na Staromestkej ulici v Bratislave dostalo auto šmyk a skončilo v aute. Vo vozidle sa mali nachádzať dvaja mladí Ukrajinci.

Približne o piatej hodine ráno sa na Staromestskej ulici v Bratislave stala nehoda. Keď tadiaľ prechádzali autom dvaja mladí Ukrajinci, ich vozidlo dostalo šmyk. Ako prvá o tom informovala televízia Joj. Auto preletelo cez kríky, vytrhlo železné stĺpy a skončilo v lampe. Nehoda sa stala asi 200 metrov od zastávky Zochova. 

"Policajti odboru dopravných nehôd Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave dnes v skorých ranných hodinách riešili dopravnú nehodu, ktorá sa stala na Staromestskej ulici. Podľa doterajších informácií jazdil vodič ukrajinskej národnosti s motorovým vozidlom zn. BMW po ulici Hodžovo námestie smer Staromestská ulica, kde neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky, následkom čoho dostal šmyk a narazil do stĺpa verejného osvetlenia," informovala Slivia Šimková, bratislavská krajská policajná hovorkyňa.

"Vodič bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky s pozitívnym výsledkom 0,32mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 0,67 promile. Za predmetnú dopravnú nehodu bol vodič riešený v zmysle zákona o cestnej premávke," dodala Šimková.

Nehoda na Zochovej

Práve na tejto zastávke v októbri minulého roka zomrelo päť mladých ľudí. Stalo sa tak potom, čo opitý bývalý generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska vyletel vo vysokej rýchlosti z podjazdu a napálil priamo do zastávky. V tej chvíli tam stálo množstvo ľudí, najmä študentov, ktorí čakali na spoje MHD na internáty. 

Nehoda neďaleko zastávky Zochova
Zobraziť galériu (3)
Nehoda neďaleko zastávky Zochova  (Zdroj: Tip čitateľa)
Nehoda neďaleko zastávky Zochova
Zobraziť galériu (3)
Nehoda neďaleko zastávky Zochova  (Zdroj: Tip čitateľa)

Spolu s Dědečkom v aute sedel aj jeho syn. Polícia Dědečka zadržala a súd ho poslal do väzby. Nedávno žiadal o prepustenie, Okresný súd mu ho ale zamietol. Rozhodovať bude Krajský súd v Bratislave. 

Nehoda na Zochovej ulici v Bratislave si vyžiadala päť obetí a desať vážne zranených ľudí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Viac o téme: NehodaBratislavaUkrajinci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu